background-shape

Hundvaktsguiden: hitta en bra hundvakt

hitta en bra hundvakt hundvakt och hund sol

Dags att hitta en bra hundvakt?

Att hitta en bra hundvakt är absolut inte lätt. Er hund är en del av familjen, så det är otroligt viktigt att ni hittar en bra hundvakt som är redo för just er hund. Vi har satt ihop 7 tips för att ni ska hitta en bra hundvakt med erfarenhet och kunskap.

Hitta hundvakt idag

Förstå varför ni anlitar en hundvakt

För somliga handlar det om lite sällskap medan ni är på jobbet, för andra har hunden mer energi än en själv. Sätt er ned och formulera varför ni tänker anlita en hundvakt. Att hitta en bra hundvakt handlar om att möta varandras förväntningar.

Boka ett möte

Det är lätt att prata för hundens sak vid intervjuer och telefonsamtal, men till syvende och sist är det viktigaste i mötet att hunden känner sig trygg hos er blivande hundvakt. Ni vet att ni hittat en bra hundvakt ifall hen kan ta ansvar för hunden från första början. Ta en testpromenad tillsammans!

Innan ni träffar hundvaktskandidaten kan det vara bra att ha klart för er vad ni letar efter. Care har en bra lista på karaktärsdrag som du kan leta efter för att hitta en bra hundvakt.

hitta en bra hundvakt
hundvakt

Ställ de viktiga frågorna

Förutom mötet mellan er hundvakt och hund är det bra att ta tillfället i akt och ställa alla de viktiga frågorna som hjälper er få koll på hur passande motparten är att ta hand om er hund. Bena ut alla detaljer från början. Viktiga frågor inkluderar:

  • Har du möjlighet att gå ut med hunden [de dagar som behövs]?
  • Hur skulle du hantera en situation där du inte kan på grund av sjukdom eller andra påkomna anledningar?
  • Går du ut med flera hundar på samma gång?
  • Var promenerar du med hunden?
  • Vilka tider kan du hämta och lämna hunden?
  • Behöver du ett fast schema?
  • Hur ser din tillgänglighet ut om helger och semestertider?

Diskutera träningsmetoder

Det är er, inte hundvaktens, uppgift att uppfostra och träna hunden. Men eftersom att hen kommer att spendera mycket tid tillsammans med hunden är det viktigt att ni känner er nöjda med hur hunden uppfostras när ni är där.

Visa runt huset och tomten

Det är viktigt att visa er nya hundvakt runt personligen. Det gäller inte bara området men även att gå igenom hundens vardagliga saker som mat och leksaker, eller kanske medicin.

Etablera rutiner

Många hundägare och hundvakter etablerar gemensamma rutiner för att hålla koll på att allting går rätt till. Exempelvis är det vanligt att hundvakter lämnar en lapp som berättar att de varit där och hur allting har gått. Hitta en bra hundvakt, men hitta även bra rutiner.

fyra hunder i koppel, hitta en bra hundvakt
hundvakt

Hitta en bra hundvakt som är omtyckt

Be om referenser så att du vet att din hundvakt faktiskt har de egenskaper och erfarenheter som de uppger sig ha. Ifall ni använder Yepstr för att hitta en hundvakt finner ni referenser direkt i appen. Pssst! Letar ni även en barnvakt? Se vår guide till hur du genomför en bra barnvaktsintervju!

Härliga hund har listat några viktiga egenskaper en bra hundvakt bör besitta som vi kan hålla med om!

  1. Passionerad – En bra hundvakt har ett stort intresse för hundar och är nyfiken på hur man tar hand om dem, och sköter om dem på bästa sätt. Hen älskar att ta långa promenader, leka, mysa och busa med hunden.
  2. Ansvarsfull – Att ta hand om en hund kräver ett stort ansvar, både i hemmet och när man är ute och rastar. Det är viktigt att ha koll på läget, alltid ha koppel på när man är ute, samt vara noggrann att följa diverse uppsatta regler och önskemål från hundägaren.
  3. Flexibel – Ibland händer saker som inte går att förutse; planer ändras, man blir sjuk eller måste resa bort. Man är lyckligt lottad om man har en flexibel hundvakt som kan ställa upp när det behövs som mest!

Med dessa pricksäkra tips är vi mer än säkra på att du kommer att hitta en bra hundvakt som passar just dig!

Lycka till!

FAKTA/ Så fungerar Yepstr för dig som kund

Hitta hundvakt idag

  1. Skapa en annons på Yepstr (det tar inte mer än 3 minuter) så skickar vi ut den till hundvakter i ditt närområde.
  2. Lägg gärna till ett par tider när ni kan träffa hundvakter för intervjuer. Låt gärna hundvakten få leka lite med hunden så ni kan se dem ha kul tillsammans!
  3. När ni hittat en (eller ett par) bra matcher så bokar och betalar ni direkt i appen.
fakta / extrajobb med yepstr för dig som ungdom
  1. Ladda ner appen och skaffa ett konto. När du gjort det kan du se alla uppdrag som finns upplagda inom 5-7 km i ditt närområde.
  2. Uppdragen varierar och kan vara allt från hundvakt, barnvakt, läxhjälp och flytthjälp.
  3. När du hittat ett uppdrag som passar dig är det bara att söka och vänta på att antingen bli kallad till intervju, eller bli bokad direkt.
  4. Har du blivit bokad? Grattis! Återkoppla till beställaren i chatten och stäm av alla viktiga detaljer, så som tid, datum och adress.
  5. När uppdraget är klart kommer beställaren att betala i appen, och pengarna landar på kontot inom en vecka.