Varför Barnvakt?

Att hitta en barnvakt som fungerar bra med familjen, som kan rycka in snabbt vid behov och som man känner att man kan lita på är ofta livsförändrande. Med en bra barnvakt vid sin sida har man helt plötsligt möjlighet att vara med på sociala sammanhang eller öronmärka värdefull egentid med sin partner.

Resultatet? En gladare, mer harmonisk familj med mer kvalitetstid och föräldrar med mer energi som återigen kan känna sig “i kontroll” igen.

Men att hitta en barnvakt som passar är ofta lättare sagt än gjort. De vanligaste problemen familjer erfar är att de själva saknar kontaktnätet och att de barnvakter de tilldelas via förmedlingstjänster ofta bor för långt bort, har svårt att rycka in med kort framförhållning eller är alldeles för dyra.

I syfte att hjälpa fler hitta bästa möjliga barnvakt har vi skapat den här sammanställningen av några av Sveriges största barnvaktstjänster. I jämförelsen finns mer traditionella barnvaktsföretag (som rekryterar och “hyr ut” barnvakter) såväl som en Yepstr där du skapar en annons som skickas till barnvakter i ditt närområde.

Lycka till med barnvaktssökandet!

FÖRETAG PRIS (KR/TIM)* MINIMIKOSTNAD (KR)* BARNVAKTEN TJÄNAR (KR/TIM)** BARNVAKTSINTERVJU MAXBELOPP PER BARNVAKT (KR/ÅR)*** RUT-AVDRAG
Nanny by Tellus 378 1512 (4 tim) 100 Företaget Inget Ditt ansvar
MyNanny 359 898 (2,5 tim) 90 Företaget Inget Ditt ansvar
Nanny Poppins 359 898 (2,5 tim) 90 Företaget Inget Ditt ansvar
Nanny.nu 334 1000 (3 tim) 103 Företaget Inget Ditt ansvar
Yepstr 100 50 (0,5 tim) 90 Familjen själva 19 998 Ej möjligt

* Obundna, spontana uppdrag
** Barnvakt 17 år ingångslön (före eventuell skatt)
*** Baserat på två personer i hushållet. En privatperson kan betala en barnvakt upp till 9 999 kr per år utan att påföra arbetsgivaravgifter eller moms. Yepstr håller koll.
Källa: företagens hemsidor samt direktförfrågan

Nanny by Tellus

Nanny by Tellus hemsida barnvakt barnpassning

Nanny by Tellus skräddarsyr sina upplägg efter era behov, både med långsiktiga upplägg för barnvakt varje vecka och mer sporadisk hjälp. Kostnadsupplägget beror på erfarenhetsnivå och vilken sorts upplägg ni söker. Nanny by Tellus erbjuder engelsktalande barnvakter. Från 338 kr i timmen före eventuellt RUT-avdrag.

MyNanny

MyNanny finns över hela landet och har ett brett utbud av barnvakter som genomgått särskilda utbildningar, exempelvis olycksfallsutbildning. Välj om du behöver upphämtning och lämning på förskolan, heltid, deltid eller sporadisk hjälp. Från 278 kr i timmen för en heltidsbarnvakt före eventuellt RUT-avdrag.

Nanny Poppins

Nanny Poppins är en relativt ny aktör som har en styrka i transparens med urvalsprocessen av er nya barnvakt. Alla barnvakter har tidigare erfarenhet av att självständigt passa barn, är kontrollerade mot belastningsregistret och genomgår en djupintervju. Kostnaden för barnvakt beror på era behov, men från 358 kr i timmen (179 kr i timmen om ni har outnyttjat RUT-utrymme kvar).

Nanny.nu

Nanny.nu grundades 2007 och är idag det företag som har störst omsättning vad gäller barnpassning i Sverige. Nanny.nu har en enkel prismodell där du kan välja erfarenhetsnivå och skala priset därefter. Från gymnasiestudenter, till seniora barnvakter. En gymnasiestudent som barnvakt kostar från 334 kr i timmen och en senior barnvakt från 392 kr i timmen, före eventuellt RUT-avdrag.

Yepstr

 

yepstr hemsida barnvakt barnpassning

Yepstr är inte exakt vad du är van vid. Vi är inget företag som anställer barnvakter som vi sedan hyr ut, utan vi hjälper istället familjer att träffa duktiga barnvakter (privatpersoner mellan 15-21 år) i sitt närområde för att själva intervjua. Som privatperson kan man betala en annan privatperson upp till 9 999 kr/år för barnvaktstjänster/läxhjälp utan att påföra arbetsgivaravgifter och moms. Obs, detta gäller både dig och din partner, så tillsammans kan ni betala 19 998 kr till en barnvakt. Det går utmärkt att betala ytterligare 19 998kr till en annan barnvakt också!

Yepstr gör det sedan lätt att kommunicera, koordinera och sköta betalning på ett korrekt sätt och inkluderar en av de bästa försäkringarna som finns (ansvar-, olycksfall- och egendomsförsäkring via IF) mot en avgift på 10%.

Varför? Jo vår vision är att ta tillbaka barnvaktandet till hur det fungerade förr i tiden – när grannar litade på varandra och tog hjälp utan mellanhänder. Vi tror att Yepstr är det mest effektiva sättet att hjälpa så många som möjligt och dessutom tror vi att vi gör världen bättre när grannar lär känna varandra och börjar lita på varandra igen.

Barnvakt via Yepstr kostar mellan 80-120 kronor i timmen.
Den här artikeln är en del i vår jämförelseserie, vill du läsa mer?