Uppdragen har funnits bara några kvarter bort. Niko Erfani, 18, tycker att hon har världens bästa extrajobb.
– Det är väldigt mysigt att ta hand om barn, och lyxigt att kunna göra det så nära mitt hem.

Niko Erfani letade som så många andra ungdomar efter ett extrajobb. Men det är svårt om man är 16 år och inte har kommit in på arbetsmarknaden och har ett CV.

– Nästan alla jag kontaktade sa att man måste vara 18 år., berättar hon. Jag var öppen för allt, men dörrarna var stängda. Alla dörrar utom en.

Den öppna dörren var Yepstr, som Niko googlade fram i sin jakt på jobb.
– Jag anmälde mig och jag minns att mitt första jobb var att städa en lägenhet. Men sen kom jag in på barnpassning och det har varit så himla kul att jag bara har fortsatt.

Ladda ner Yepstr och skapa din annons

Under åren har Niko hjälpt ett tiotal familjer att få ihop det tuffa livspusslet, med hämtning på förskola, sagoläsning, mellanmål, nattning – och blöjbyten.
– Ja, att byta blöja var inget jag var specialist på i början, men man lär sig fort. Jag har ett väldigt mysigt extrajobb, tycker jag.

Ett jobb som Niko alltid har promenadavstånd till. Hur kan hon ha sån tur?
– Det är inte tur. Yepstr-appen fungerar så att jag kan se var uppdragsgivarna bor och jag väljer helt enkelt uppdrag som finns nära mitt hem.

– Uppdraget som varit längst bort åkte jag två tunnelbanestationer till.  Det är jag som har privilegiet att tacka ja eller nej till jobb när jag gått till intervju och fått kontakt.Och när det har varit mycket plugg har jag tagit med böckerna till “jobbet” och kunna läsa när barnen somnat.

Niko planerar att börja på universitet om två år, och garanterat fortsätta ta uppdrag via Yepstr fram till dess.
– Men vem vet, kanske jobbar jag även efter det. Det här är så himla kul.

Jacob Rudbäck är VD och grundare av Yepstr och ler när han får höra om Nikos lyckosamma tid:
– Det är fantastiskt att ha fått ge så många fina ungdomar chansen att testa på yrkeslivet och tjäna pengar. Och de gör en stor insats för alla barnfamiljer som inte riktigt får ihop vardagen.

– Nikos insats visar hela Yepstrs grundidé – att hjälpa grannar hjälpa varandra. Tryggt, enkelt och fair istället för osäkert och svarta pengar.

Länk: Ladda ner Yepstr – hitta barnvakt från 90 kr i timmen

 FAKTA/ Så fungerar Yepstr för dig som kund

1. Skapa en annons på Yepstr (det tar inte mer än 3 minuter) så skickar vi ut den till barnvakter i ditt närområde.

2. Lägg gärna till ett par tider när ni kan träffa barnvakter för intervjuer. Det är inte ovanligt att man ber barnvakten ta med en av sina föräldrar på intervjun. Låt gärna barnen få leka lite med barnvakten så ni kan se dem ha kul tillsammans!

3. När ni hittat en (eller ett par) bra matcher så bokar och betalar ni direkt i appen – försäkrat och skattemässigt korrekt.