En smidig flytt

Att flytta till ett nytt hem innebär ofta en stor glädje och fjärilar i magen, men själva flytten i sig ger ofta lite ont i magen. Det är mycket som ska fixas och det kräver såväl fokus som energi. För att underlätta den stora dagen och göra flytten så smärtfri som möjligt kommer här tio smarta knep att ta till!

10 Tips för flytten:
 1. Packa ALLT i kartonger
  Du spar tid genom att lätt kunna bära och stapla grejerna i flyttbilen. Dessutom slipper du repa lampor, bryta grenar av växter eller få vetemjöl i hela bakluckan.
 2. Boka pigga ungdomar
  Upplever även du att alla vänner helt plötsligt skulle ha släktmiddag, åka på weekendresa eller att de blev akut magsjuka så fort du nämner ordet flytt? Boka pigga och glada ungdomar istället! På appen Yepstr får du svar samma dag, till en billig penning på ca 90 kr/h. Boka flytthjälp
 3. Använd magväska
  Det är mycket småsaker du kommer att behöva, och i all stress är det lätt att lägga ifrån sig bilnycklar, mobil, skruvmejsel och gummisnoddar på “smarta” ställen här och var.  Se till att du alltid bär med dig det viktigaste men ändå har händerna fria för att lyfta och bära.
 4. Köp papptallrikar till porslinet
  Skippa silkespapper, tidningar och hushållsrullen. Lägg en papptallrik mellan varje porslinstallrik istället så slipper du kras och repor.
 5. Ha dragkedja på tröjan
  Du kommer att springa in och ut som en galning, du kommer svettas och frysa om vart annat. Klä dig därför i en tröja som är lätt att ta av och på utan att du måste dra den över huvudet.
 6. Packa verktyg och dammsugare sist
  Det kommer alltid vara något mer som ska skruvas ned, saker kommer (tyvärr) gå sönder och behöva dammsugas upp för att inte repa golvet. Låt därför sugaren och lådan flytta sist.
 7. Använd suddgummi till borrhål
  Det är lätt hänt att väggen ser ut som en prickig korv av alla gamla borrhål när tavlor och hyllor försvinner. Köp ett gäng suddgummin och bryt av små bitar som du trycker in i hålen. Köp i olika färger så de matchar tapet och väggfärg.
 8. Spara på PET-flaskor
  Vätskebrist är inte att föredra för att humöret ska vara på topp eller för att huvudvärken ska hålla sig borta. Eftersom glas och koppar är nedpackade kan det vara bra att ha sparat ett gäng vattenflaskor så att alla som hjälper till får en egen att fylla på med jämna mellanrum.
 9. Använd strumporna som krosskydd
  Rena sockor och strumpor är perfekta för att lägga glas, ljuslyktor, prydnadsgrejer och annat ömtåligt i. Bra både för miljön och platsen i lådor och kartonger.
 10. Boka barnvakt
  Barn är underbara, men just vid flytten blir de lätt i vägen. Hitta en grannungdom via appen Yepstr som kan rycka in några timmar och gå till lekparken eller spela spel medan du konkar på möbler. Boka barnpassning

Lycka till nu!