Yepstr’s ungdomar löser festen

Den här artikeln är den första i en kommande serie av inspirerande inlägg skrivna av teamet bakom Yepstr. I det första inlägget berättar vår alldeles egna VD Jacob om hur han och hans fästmö tog hjälp av två ungdomar vid en större fest. Och vilken succé det blev! 

Kul historia!
Min fästmö Catrine och jag bestämde oss nyligen för att vi skulle slå två flugor i en smäll och kombinera vår förlovningsfest med vår inflyttningsfest. Vi är ju båda entreprenörer med fulla kalendrar, så bara att hitta tiden för att kunna planera en fest är en kamp.  Men att arrangera den här typen av evenemang är lättare sagt än gjort! Efter att ha hört vänner berätta sina historier om hur de tagit hjälp av Yepstrfester, dop, trettioårskalas och andra evenemang så tänkte vi att det var dags att prova. Som vd för Yepstr är det ju nästan pinsamt att inte ha hunnit prova varenda kategori!
Måndag innan läggdags la vi tillsammans upp vår annons. Själva festen var på lördag så vi hoppades att det skulle vara tillräckligt med tid för att hitta någon. Catrine tyckte att vi skulle ta hjälp av två ungdomar. Det blir både roligare för dem att jobba ihop, och kunna ta hjälp och få stöd av varandra om det skulle behövas.
Det visade sig vara en guld-idé och något jag verkligen rekommenderar alla som tar hjälp via Yepstr. Har ni möjlighet att ta hjälp av två eller fler ungdomar så gör det! Det blir mycket roligare för alla involverade. Det tog inte lång tid förrän det plingade till i appen, redan första timmen ramlade svaren in.  Majoriteten var superbra – trevliga bilder, bra beskrivningar och bra motivationer. Vissa märkte man hade lite svårt med språket, och någon duck-face bild dök upp. Men de är ju ungdomar så det är bara att vänja sig 🙂
Till slut valde vi att boka Daphne som då hade 16 uppdrag. Nu har hon hela 34 utförda uppdrag, och jag är övertygad att hon kommer nå hundrastrecket före sommaren! Vi bokade också Rachelle, som ännu inte vunnit något uppdrag, men som nu kommit igång ordentligt – i skrivandes stund en bra bit över 30 uppdrag!

ungdomar, yepstr, jacob rudbäck

De var båda väldigt responsiva i chatten och kunde komma en timma före festen för att hjälpa oss att förbereda. Jag har för mig att Daphne hade låst upp ett par nivåer och ville ha närmare 95kr/tim och Rachelle 90kr/tim. Om ni själva lägger upp ett uppdrag någon gång och får svar av dem så säger jag bara – boka direkt! Vad jag sett i Yepstrs historik är att de vanligaste evenemangen som folk tar hjälp med via Yepstr är studentskivor, dop, lite större fester hemma, t.ex. om man fyller jämnt. Ett av våra vanligaste evenemang är just 50-års fester! Vad kan man då få hjälp med på sitt evenemang må ni undra? Jo!
  1. Välkomna folk och hänga upp jackor, ställa undan skor. Detta gör enorm skillnad om man har fest hemma hos sig. Speciellt om man bor i lägenhet som vi och man inte har så mycket hängutrymme.
  2. Hålla rent, städa undan tallrikar glas etc.
  3. Blanda drinkar. Så länge det finns en ansvarig vuxen på plats så får en minderårig servera alkohol. Tänk dock på att det ska vara i en miljö som är lämplig för ungdomar. Inga vilda fester med andra ord.
  4. Servera mat eller dricka. Gör stor skillnad för gästerna och innebär mindre kaos i köket.
Vi valde att be Daphne och Rachelle om hjälp med att välkomna folk och hänga upp deras jackor, hålla rent och blanda drinkar. Jag gav dem därför en snabb kurs i hur man blandar två enklare drinkar och efter första försöket satt det! Gästerna började ramla in och Rachelle och Daphne imponerade otroligt när de välkomnade, hängde av jackor och frågade om man ville ha en drink. Självklart behövde de lite stöttning under kvällen och en påminnelse om att inte glömma att ta ett varv då och då och kolla om det fanns papperstallrikar som kunde slängas. Men det är klart att man inte kan allt första gången man gör det! Dock visade både Daphne och Rachelle en vilja att lära sig, och sammantaget briljerade de.
Det var till och med två av mina vänner som undrade om de fick ge dricks! Jag är stolt över att kunna säga att vår kombinerade förlovning / inflyttningsfest blev en grym succé och efter kvällen är det inte mindre än ytterligare fyra av mina vänner som valt att ta hjälp via Yepstr för olika evenemang. Det behöver inte vara ett stort evenemang – även för något mindre med bara 20-25 personer så kan det vara skönt att få lite hjälp. När man ändå lägger hundratals kronor på mat och dryck, så vad är några extra hundralappar? Det blir ju en helt annan fest – en mycket roligare fest för alla – när man själv får möjligheten att ha kul och njuta lite.
Barnkalas borde ju egentligen vara det optimala jobbet. Hur kul som helst för barn att få umgås med någon som är lite närmare dem själva i ålder – och kul också för ungdomen som fortfarande har energi att leka och skoja med barnen. Här nedanför ser ni en bild från festen och inringade ser ni Daphne och Rachelle. Helt suveräna!
ungdomar, yepstr, fest
Nästa evenemang kommer vi definitivt ta hjälp igen. Det blir sannolikt på Catrines födelsedag eller vår nästa inflyttningsfest. Alternativt om vi tar tag i midsommarfirandet. Time will tell! Frågan är om vi ska boka Daphne och Rachelle igen eller om vi ska ge några andra duktiga ungdomar chansen. Jag tyckte ju Daphne och Rachelle var fenomenala men det känns ju alltid väldigt bra att ge andra ungdomar chansen!
Båda två har ju sprungit vidare i sina Yepstr-karriärer och nu låst upp företagsjobb så det känns lite extra bra att känna att man varit med och stöttat där! PS – liten teaser. Nästa uppdrag vi tänker prova är hundpassning! Catrine har två stycken kinesiska nakenhundar som ofta behöver lite passning om vi reser bort en helg eller så. Självklart är det ett mycket känsligare uppdrag – med sina hundar så vill man ju verkligen att det är rätt person – så därför är det skönt att kunna boka intervjuer gratis via Yepstr. Vår förhoppning är att hitta en eller två duktiga ungdomar i närområdet som kan rycka in lite då och då när vi behöver hjälp.