background-shape

Bra lön för en barnvakt?

Det är svårt med prissättning för ungdomsjobb, vad är en bra lön för en barnvakt ?

Vad är en bra lön för en barnvakt? Det är såklart supersvårt att veta och det finns inget riktigt svart på vitt svar. Det beror väldigt mycket på individen, personkemi med barnen och kanske till och med tillgänglighet eller vilka tider man behöver hjälpen.

Däremot som i de flesta gråzoner finns det rimligheter som kan sätta grundstenen för en bra lön för en barnvakt i fråga Yepstrs sammanfattning nedanför baseras på fackförbundens riktlinjer för sommarjobbslöner vid olika åldrar, samt barnvaktens erfarenhet.

Om du eller din arbetsgivare vill veta mer om vår lösning, kontakta oss gärna!

 
Oerfaren
Lite erfarenhet
God erfarenhet
Mycket god erfarenhet
15 år
80kr/tim85kr/tim95kr/tim105kr/tim
16 år
85kr/tim90kr/tim100kr/tim110kr/tim
17 år
90kr/tim95kr/tim105kr/tim115kr/tim
+18 år
100kr/tim105kr/tim115kr/tim125kr/tim

Lite erfarenhet = Exempelvis åt sina syskon
God erfarenhet = Suttit barnvakt åt andra barn några gånger
Mycket god erfarenhet = Suttit barnvakt i flera år

Som tidigare nämnt är dessa bara riktlinjer som kan utgå som någon sorts rimlighetsmall för den framtida barnvaktsanställningen. Troligtvis kommer prissättningen bara att ske i början och när man väl hittat sin barnvakt är det inte supernödvändigt att gräva in i, men precis som i ens eget arbetsliv är det trevligt med en lönehöjning när man börjar plocka på sig erfarenhet och olika färdigheter inom området. Icke att förglömma att belöna sin barnvakt med en lönehöjning dels för att visa tacksamhet men också för att fortsätta ge ut en konkurrenskraftig lön för dennes arbetsinsats.

På yepstr finns ungdomar i alla erfarenhetsområden och alla har sina fördelar. En barnvakt med mindre erfarenhet kan växa in i rollen tillsammans med barnen och då kanske forma en bättre relation till barnen medan en mer erfaren barnvakt kommer innebära mindre omställningstid, då de gjort sånt förut och det blir helt enkelt smidigare i barnvaktandet.

👉 Hitta en duktig barnvakt i ditt kvarter. Läs mer här!

tag