background-shape

6 jullovstips med barn

att pynta granen som denna är ett av våra bästa jullovstips med barn

Några jullovstips på vad du som barnvakt eller förälder kan göra under jullovet tillsammans med era barn. Förslagen här kommer från barnvakter som jobbar via Yepstr.

Om du eller din arbetsgivare vill veta mer om vår lösning, kontakta oss gärna!

Besök ett lokalt muséum

Att gå på muséum är både roligt och lärorikt oavsett ålder, alltså optimalt för stora som små barn. Under jullovet finns ofta olika evenemang och utställningar på många muséum vilket generellt brukar resultera i bättre underhållning av de små krabaterna.

Pulkaåkning

Finns det snö där du bor? Då är pulkaåkning med varm choklad i pauserna ett måste. Uppskattas oftast lika mycket av barn som av förälder. För vem tycker inte om varm choklad!

Experimentera

Att lära sig nya saker och testa nytt är ofta lika givande som underhållande. Det finns många tips på roliga hemma-experiment man kan göra på exempelvis den här sajten. Att experimentera brukar vara väldigt spännande för barn!

Julpyssel och pynt

Alla älskar att pyssla! Nästan alla åtminstone. Och under juletider är det nästan obligatoriskt att göra något litet pyssel för att främja julkänslan. Här hittar du tips på 8 enkla julpyssel du kan göra hemma med barnen. Vår favorit är att göra sitt egna julgranspynt. Då får man se barnens utveckling genom åren och det blir mer och mer spännande att pynta granen varje år, sen är det  alltid kul med en färgglad gran för att lyfta upp humöret ur vintermörkret.

Julbaka

Apropå julkänsla så finns det knappt något mer juligt än att baka och känna dofterna sprida sig i huset. Att baka pepparkakor med barn är ett fantastiskt jullovstips och bygga pepparkakshus brukar vara ett utmärkt tillfälle för barnen att komma i kontakt med sin kreativa sida på ett annat sätt än vanligt pyssel, likaså med lussebullar som så ofta brukar få väldigt spännande former om dem knådas ihop av barnen. Förövrigt brukar kola och knäck inte heller sitta fel i barnens sockerhungriga magar.

Spela sällskapsspel

Att spela sällskapsspel är bra för alla i alla åldrar. Det är ett optimalt sätt att umgås och är väldigt dynamiskt. Det kan hända väldigt mycket och de flesta är varandra olika. Att ha åtminstone ett par stycken att dra fram vid juletid är ett supertips.

tag