Barnlekar

Barn har en mycket livlig fantasi och det kan vara väldigt svår att hänga med i svängarna när fantasin tar över. Men det är också varför barnlekar är så enkelt och ofta kravlöst från deras sida, om man nu lyckas komma på en lek! Det är vi här för att hjälpa till med!

En stor ”lekbank”

Ett barns vilja är i princip oberäkneligt. Därför är det viktigt att förbereda många olika typer av barnlekar så att man har några stycken som skulle kunna passa för det nuvarande humöret. Som barnvakt är detta ännu viktigare eftersom man ännu inte känner barnet, men inom tid brukar man lära sig vilka barnlekar som uppskattas mest av de yngre individerna.

Lek är inte alltid rörelse

Då aktiva lekar där barnen rör på sig mycket är fantastiskt bra, är det även så att exempelvis pyssel är en väldigt bra aktivitet, speciellt om barnet redan rört på sig mycket den dagen. Det stimulerar hjärnan på ett annat sätt än vanlig lek och kan bidra till lite härligt säsongsbaserat pynt man kan hänga runt om i huset!

Utomhuslek eller inomhuslek?

Nästa grej som man kan behöva anpassa lekarna efter är en sån enkel sak som vädret. Även om barnen kan tycka att det är superkul att plaska i vattenpölar kanske det inte är så lämpligt när det stormar utomhus. Sen ska man ju själv delta också!

Så om du letar efter inspiration till kalaset eller bara till ditt barnvaktspass så har du kommit till rätt ställe!