background-shape

Privatlärare hemma

・ Skolan i hemmet
tag
Behöver du en privatlärare för dina hemstudier?

Hemundervisning är ett alltmer populärt alternativ för föräldrar som vill ta en mer aktiv roll i sina barns skolgång och utbildning. Du kan anlita en privatlärare som kan ge ditt barn hemundervisning i form av läxhjälp eller studiehjälp. Med en privatlärare har man chansen att skapa en mer omhändertagande och stödjande inlärningsmiljö. Om du överväger detta alternativ för att ge ditt barn läxhjälp är det viktigt att göra ditt beslut baserat på ditt barns individuella behov och lärarens kvalifikationer.

Hitta läxhjälp idag

Privatlärare som läxhjälp

När du letar efter en privatlärare som ger läxhjälp är det viktigt att hitta någon som ditt barn trivs med. Barnet skall känna att det är roligt att arbeta tillsammans. Om barnet känner sig otrygg eller helt enkelt rädd för läraren, då blir det knappast någon hjälp för barnet. Personkemin måste stämma om man skall sitta själva tillsammans och arbeta.

Det handlar om att ge och ta, att kunna bolla frågor fram och tillbaka och barnet måste känna sig förstådd. En privatlärare som ger läxhjälp bör också ha ett lugnt och ett metodiskt sätt att lära ut och hjälpa barnet med det som barnet inte kan eller förstår. En privatlärare skall ha ett gott tålamod så att barnet kan göra sina övningar i sin egen takt.

Tänk dig ett litet barn som har svårt att läsa, eller vars motorik inte riktigt är tillräckligt utvecklad att skriva snyggt. Ett barn som haft koncentrationsproblem på lektionerna i matte och som helt enkelt inte har en aning om varken hur man sätter upp talet eller räknar ut det. Det tar tid att lära sig det man inte kan, och det får lov att ta tid. En tonåring, vars hormoner rusar, är ofta trött eller kanske arg eller ledsen. 

För att få ett gott samarbete och studiero måste man vinna barnets respekt. Barnet visar respekt när det märker att respekten är ömsesidig.

Privatlärare hela terminen eller tillfälligt

När du söker en privatlärare som kan ge ditt barn läxhjälp eller studiehjälp så är det viktigt att planera i förväg vad barnet behöver hjälp med. En del barn behöver någon som ger läxhjälp i ett par timmar i veckan – hela terminen ut, medans en tonåring kanske vill ha intensiv hjälp ett par veckor innan nationella provet.

En privatlärare kan hjälpa dig komma långt i dina studier

Vilka ämnen skall privatläraren behärska

Behöver ditt barn hjälp i flera ämnen eller kanske bara i matematik och engelska. Om ditt barn behöver hjälp i sitt språkval av franska så behöver också privatläraren vara kunnig i franska. Jobbar ditt barn med frågor som hållbarhet och källkritik i sitt projektarbete så är det en stor fördel att ha en privatlärare som är insatt i begreppen. Du behöver specificera önskemålen när du söker läxhjälp eller studiehjälp för ditt barn.

Privatläraren och studieteknik

Det är inte bara kunskap som ett barn behöver läxhjälp med. Det finns oftast ett flertal anledningar till att den läxhjälp som föräldrar försökt att ge inte har fungerat. Tidsbrist, kunskapsbrist eller trötthet är bara början på frågan, på varför det inte funkat. Relationen föräldrar barn är speciell, och i dagens värld med de krav som ställs på familjen, är det inte alltid enkelt att få vardagspusslet att gå ihop.

En privatlärare som ger läxhjälp eller studiehjälp kan hjälpa ditt barn att hitta en hållbar studieteknik. För att läxläsning och studier skall fungera så behövs en planering, god organisation och en studieteknik som är unik och individuell för ditt barn.

Det handlar om när-var-hur ditt barn har lättast för att ta in kunskap, öva och repetera. En del barn behöver att det är helt tyst i rummet, ett annat barn behöver öppen dörr med vardagsljud eller musik. Ditt barn kan ha behov av att kunna visualisera kunskapen med bilder, videor och tankekartor medans ett annat barn vill lyssna och anteckna för att förstå.

Det är också viktigt att barnet förstår varför dom gör läxan, vad det ger dom att repetera lektionen eller räkna tjugo tal som är nästan likadana. Barnet måste också förstå varför det är bra med en plan för inlärning och att kunna organisera läxläsningen så att boken, skrivhäftet och pennfacket kommer med hem från skolan.

När ett barn har förstått och lärt sig sin egen studieteknik, och ser att övningarna och repetitionerna gör att dom blir bättre, så hittar dom både tron på att dom kan och lusten att lära sig mer.

Hitta läxhjälp idag

Du kan hitta en privatlärare som ger läxhjälp och studiehjälp

På internet finns det många webbsidor och appar som erbjuder läxhjälp och studiehjälp. Du bör kolla upp om webbsidan är seriös och aktuell, vilka pedagoger och privatlärare som kan ge läxhjälp och vad det kostar, priset skiljer sig nämnvärt. Du kan anlita privatlärare som kommer hem till er eller en privatlärare som ger läxhjälp eller studiehjälp online.

Läs recensionerna!

Yepstr har trevliga och duktiga ungdomar och studenter med höga betyg i många ämnen. Dom har erfarenhet av studier, studieteknik och att plugga inför prov och tentamen. Vi hjälper dig att skräddarsy läxhjälpen till barnet. Du kan hitta en ungdom som kan bli ditt barns privatlärare och ge läxhjälp till ett bra pris. Studenten kan bli den mentor ditt barn behöver för att nå bättre resultat, hitta studieglädjen och må bra i skolan.

Ladda ner appen och se vilka dom är.