background-shape

Gåshaga Marina tar hjälp av Yepstr

・ Nyheter och Media
tag

Längst ut på Lidingö utanför Stockholm ligger Gåshaga Marina, ett fullservicevarv som erbjuder ett totalt omhändertagande av din båt. Marinan har 130 båtplatser, restaurang och erbjuder både service, reparationer och vinterförvaring. Just nu tar Gåshaga Marina hjälp av ungdomar från Yepstr för att ta hand om arbetsuppgifter som annars inte skulle bli utförda.

Hitta extrajobb

Med en vision att hjälpa alla unga till sina första jobb tar nu Yepstr ett viktigt kliv tillsammans med Gåshaga Marina. När pandemin slog till som värst kläcktes idén att lansera ett flexibelt erbjudande som företag kan använda när det passar. Gåshaga Marina är en av de första företagen som nappar på erbjudandet och samtidigt hjälper unga till sina första jobb.

Ny ägare till Gåshaga Marina är tidigare världsomseglaren och America´s-cup skepparen Gunnar “Gurra” Krantz.
– Jag tog över Gåshaga Marina 1:a juli, och på en stor marina finns det alltid saker som inte blir gjorda. Det kan handla om trädgårdsjobb, se till att det hålls snyggt och rent, laga saker som gått sönder eller bara vara de extra par händer vi behöver ibland, och via Yepstr fick vi den hjälp vi behövde.

Yepstr är en app där ungdomar 15-21 år kan hitta tillfälliga jobb som barnvaktträdgårdsjobb och läxhjälp. Eller, som i fallet med Gåshaga Marina, jobba för ett företag som behöver extra hjälp.

Lidingö-bon Richard Sundqvist, 17 år, är den som gör jobbet.
– Att få jobb i sommar har varit svårt på grund av pandemin, så jag är väldigt glad för det här jobbet. Totalt handlar det om 75 timmar över 3 veckor, och eftersom jag bor bara några minuter från marinan passar detta mig perfekt. Jag hugger in där det behövs, och en bättre arbetsmiljö än Gåshaga är svårt att tänka sig.

Under sommaren har Yepstr erbjudit företag och bostadsrättsföreningar ett paket om 25 timmar för 5 000 kr. Dessa timmar kan sedan användas när behovet faller på, så länge de är enkla och ofarliga och lämpar sig för ungdomar. Det var ett sådant “paket” Gåshaga Marina började med. Som sedan växte till tre.

– Jag ville vara säker på att det var rätt person, någon som inte står med händerna i fickorna och tittar på, säger Gurra Krantz. Och Richard visade sig vara helt rätt och då insåg jag snabbt att vi behöver mer hjälp. Och det känns bra att kunna sätta ungdomar i arbete, särskilt en sommar som denna.

Yepstr drog igång verksamheten för 5 år sedan och har sedan dess förmedlat tusentals jobb till ungdomar över hela landet. När pandemin slog till minskade antalet jobb drastiskt, men med ett större fokus på jobb utomhus så ser kurvan aningen bättre ut igen.

– Vi har massor med ungdomar på vår plattform som inget hellre vill än att hitta ett extrajobb, säger Jacob Rudbäck, vd och grundare av Yepstr. Pandemin har satt en del käppar i hjulen, men det känns ändå som att det är på väg att vända. Nu ska vi hitta fler som ser möjligheterna, precis som Gåshaga Marina har gjort.

Richard Sundqvist snyggar till Gåshaga Maria

Bilden visar en av Yepstr ungdomar som snyggar till på Gåshaga Marina

För mer information, kontakta:
Max Hellström, Head of PR på Yepstr
max@yepstr.com
0708-24 21 05