background-shape

Yepstr växer – krossar tidigare rekord

Yepstr, som kopplar samman hushåll med ungdomar för hjälp med exempelvis snöskottning, barnpassning och event, växer kraftigt. Det gäller såväl antal användare och som förmedlade uppdrag. Häromdagen passerades det tidigare månadsrekordet – på bara en vecka. Yepstr krossar tidigare rekord!

Hitta extrajobb

Via Yepstr förmedlades 40 uppdrag i Oktober. Det var en rekordmånad efter en period av stark tillväxt, och tillväxten håller i sig: för november blev siffran hela 70 uppdrag, och under den sista veckan i månaden förmedlade Yepstr 30 uppdrag på bara sju dagar! Yepstr krossar tidigare rekord!

– Vi är otroligt nöjda. Det här är väldigt bra siffror för en tjänst som i praktiken bara har funnits i ett drygt halvår, säger Jacob Rudbäck, vd och grundare av Yepstr.

Yepstr finns i dag i ett stort antal områden i och kring Stockholm, och förra veckans stora aktivitet ägde framför allt rum på Lidingö, i Saltsjö-Duvnäs och i Täby. För bara någon vecka sedan drog Yepstr igång i Älta och näst på tur blir troligen Liljeholmen och Hägersten. Där är intresset stort, och det krävs bara att ytterligare en handfull ansluter sig innan man kan öppna upp tjänsten.

Ladda ned appen och få hjälp av en ambitiös ungdom!

Totalt är det nu cirka 1000 hushåll som använder Yepstr och det finns nästan dubbelt så många aktiva ungdomar mellan 15 och 21 år som åtar sig uppdrag, så kallade Yeppar, eller ”young entrepreneurs”. Bokning och betalning sker genom appen och försäkring ingår alltid. Ungdomarnas erfarenheter sparas och bildar över tid underlag till deras första CV.

De fem vanligaste uppdragen
1. Barnvakt
2. Trädgårdsarbete
3. Läxläsning
4. Eventhjälp
5. Hundpassning

Läs mer om vilka mer uppdrag som är vanliga här!

Yepstr krossar tidigare rekord - barnpassning vanligaste tjänsten

– Genom Yepstr kan de lämna skolåren med praktisk arbetslivserfarenhet, referenser från uppdragsgivare och grundläggande kunskaper om hur man gör affärer, säger Jacob Rudbäck, och tillägger: Vi var oroliga att den höga graden av aktivitet under sommaren skulle avta när hösten kom och inga gräsmattor finns att klippa, men nu ser vi att det är precis tvärtom. Behovet av barnpassning, lövkrattning och snöskottning är stort och våra ungdomar kan jobba genom hela vintern också.

tag