Yepstrs ungdomar - hjälpa bostadsrättsföreningar i sommar

26/6/2020
|

Nya tider kräver nya lösningar. Ni behöver inte ställa in, bara ställa om. Ja, klyschorna om att vi ska göra saker på nya sätt är många. På Yepstr, Sveriges största förmedlare av ungdomsjobb, tog man fasta på klyschan att det är “svårare att hitta ett jobb , än att behålla det”.

Tusentals sommarjobb för ungdomar har gått upp i rök 2020. Social distansering och tusentals människor i riskgrupper har påverkar samhället i grunden. Sommar och sol innebär att fler uppgifter kan utföras utomhus, och det är precis den saken Yepstr tagit fasta på.
- I vanliga fall är sommaren lite av lågsäsong för våra företagsjobb, säger David Lopez, säljchef på Yepstr. Men nu är det väldigt lite “i vanliga fall” och därför har vi diskuterat vad vi kan göra annorlunda för att skapa fler jobb som inte utsätter riskgrupper för smittrisk. Det var så vårt bostadsrättsförenings-fokus uppstod. Nu är planen att Yepstrs ungdomar ska hjälpa bostadsrättsföreningar!

Yepstrs ungdomar hjälpa bostadsrättsföreningar, bilden visar ett lägenhetshus

Många större föreningar behöver hjälp med enklare sysslor, som till exempel staketmålning, rensa ogräs och klippa gräset. Det Yepstr erbjuder är ett paket med 25 timmar att nyttja närhelst det passar den enskilda föreningen.
- Mottagandet har varit över förväntan, fortsätter David Lopez. Och det som gör det extra roligt är att vi i just den här införsäljningen använt oss av “våra” ungdomar. Alltså ungdomar som redan finns på vår plattform! Vi har alltså skapat jobb där uppgiften är att sälja in andra ungdomar till bostadsrättsföreningar. Det är inte bara win-win, det är snarare win-win-win!

Det finns uppenbarligen ett behov av den här typen av tjänster. Vilken feedback har du fått tillbaks från föreningarna?

- Att de äntligen kan få gjort det som aldrig annars blir av. Och att de faktiskt tycker att de gör något bra när de skapar jobb till kvarterets ungdomar. För det är en av aspekterna, att hjälpen ofta kommer från ungdomarna som bor i närheten. Och det skapar faktiskt lite av en “aha-upplevelse”, att hjälpen med staketmålningen faktiskt fanns rakt över gatan, men att de aldrig hade hittat varandra om inte vi hade ringt.

Inom kort kommer arbetslösheten bland 16-24-åringar i Sverige att passera 15%.
- Det finns 28 300 bostadsrättsföreningar i Sverige. Om dessa köpte in 50 timmar hjälp vardera den här sommaren så hade det genererat 170 miljoner kronor i löner till sommarjobbssökande ungdomar, säger David Lopez

- Vi riskerar en ny form av utanförskap om vi inte gör allt vi kan. Jag känner en stolthet för varenda ungdom jag kan få i arbete, eftersom kostnader i pengar och i självförtroende kommer bli astronomiska om vi inte vänder den här negativa trenden.

De unga på Yepstr arbetar inte bara för bostadsföreningar, utan även för företag och privatpersoner. Ladda ned appen du med och ta hjälp av en ungdom i närområdet!

Glad mamma kramar sitt barn

Yepstr - Sveriges tryggaste app för barnpassning

Tonårig flicka planterar växter

Få hjälp i trädgården smidigt via Yepstr

Kvinna leker med två hundar

Hitta en hundvakt i ditt kvarter via Yepstr

Tonårig tjej läser läxor åt en yngre flicka

Läxhjälp tryggt och enkelt via Yepstr

Tonårig tjej serverar mat på en fest

Boka festhjälp via Yepstr

Tonårskille skakar hand med medelålders man i en trädgård

Få hjälp med måla och bygg via Yepstr

Tonårig tjej jobbar med kundservice på ett kontor

Prisvärd hjälp för företag via Yepstr

Person utforskar jobb på Yepstr-appen

Hitta extrajobb via Yepstr

Ta uppdrag från dina grannar, lås upp företagsjobb, tjäna pengar och bygg ditt CV.
Dela artikeln: