Middagstips, lättlagat och billigt

14/5/2023
Här hittar du smarriga middagstips för barnfamiljer

Letar du efter några enkla middagstips som går snabbt att laga och ännu lättare att äta? Kolla inte vidare! Vi har gett dig några enkla och läckra idéer som gör din middag stressfri.

Att laga middag kan vara en svår uppgift, men det behöver inte vara det! Här är några enkla middagstips som får dig att servera utsökta måltider på nolltid.

1. Planera framåt

Att planera framåt är nyckeln när det gäller att laga middag. Ta några minuter varje vecka för att planera dina måltider och gör en inköpslista med allt du behöver. Detta kommer att spara tid och stress när det kommer till matlagning.

2. Grytmåltider

Grytmåltider är ett bra sätt att spara tid och dra ned på aktiv tillagningstid. Släng helt enkelt alla dina ingredienser i en kastrull och låt det koka! Prova en enkel pastarätt med tomatsås och grönsaker eller en rejäl chili med köttfärs och bönor.

3. Frysta grönsaker

Frysta grönsaker är en livräddare när det kommer till att laga middag. Har man riktigt bråttom kan man lägga dem i mikrovågsugnen, annars kan man ånga eller steka dem på spisen. Då har du ett näringsrikt tillbehör på några minuter. Dessutom är de ofta billigare än färska grönsaker!

Letar du middagstips som går snabbt?

Lätt att äta middagstips

Efter en lång dag är det sista du vill göra att spendera timmar i köket. Är du kanske en barnvakt som behöver hjälpa till lite extra? Här är några av mina enkla middagstips som gör din måltid till en lek.

1. Varma mackor

Varma mackor är något som jag åt mycket som liten när mina föräldrar inte hade så mycket tid att laga mat. Det uppskattades alltid av oss barn och vi fick alltid lägga på det vi själva trodde skulle bli gott. Med lite ketchup i botten blev det lite som minipizzor.

2. Tacos

Tacos är mitt bästa middagstips både för att det är superenkelt att göra, men också roligt att äta. Har man lite äldre barn i sin närhet kan man även be dem om hjälp för att hacka grönsaker eller något liknande, vilket ofta är väldigt kul.

3. Quesadillas

Quesadillas är ett snabbt och enkelt middagstips som kan göras med bara några få ingredienser. Lägg bara till ost och dina favoritpålägg till en tortilla och stek den i en panna tills den är knaprig.

Dessa enkla middagstips är perfekta för alla som vill förenkla sin måltid. Det finns något för alla, från fryst grönsakswok till plockmat. Kom ihåg att planera i förväg, använd frysta grönsaker och prova några av dessa enkla alternativ. Middagstips: håll det enkelt och stressfritt!

Glad mamma kramar sitt barn

Yepstr - Sveriges tryggaste app för barnpassning

Tonårig flicka planterar växter

Få hjälp i trädgården smidigt via Yepstr

Kvinna leker med två hundar

Hitta en hundvakt i ditt kvarter via Yepstr

Tonårig tjej läser läxor åt en yngre flicka

Läxhjälp tryggt och enkelt via Yepstr

Tonårig tjej serverar mat på en fest

Boka festhjälp via Yepstr

Tonårskille skakar hand med medelålders man i en trädgård

Få hjälp med måla och bygg via Yepstr

Tonårig tjej jobbar med kundservice på ett kontor

Prisvärd hjälp för företag via Yepstr

Person utforskar jobb på Yepstr-appen

Hitta extrajobb via Yepstr

Ta uppdrag från dina grannar, lås upp företagsjobb, tjäna pengar och bygg ditt CV.
Dela artikeln: