Att göra i trädgården

Vanligtvis känns det som vi har massvis att göra i trädgården, men bristande inspiration kan ofta vara käppen som stoppar hjulet. Allt ifrån att gödsla jordgubbarna inför sommaren till att kratta bort höstlöven. Under de olika årstiderna gör vi olika saker för att skapa och underhålla vår sagolika trädgård. Nedan har vi samlat massor med tips på hur man kan strukturera upp arbetet på de olika årstiderna med nyckfulla tips för de olika månaderna.

Att göra i trädgården under våren

Våren är den förberedande trädgårdssäsongen. Det är då vi lägger grundstenarna för våra gröna kompisar och hur flitigt vi använder våra gröna tummar kommer vara avgörande för hur bra de kommer må under resten av året eller åren. Den huvudsakliga uppgiften vi har i den blomstrande årstiden är att gödsla och rensa men det finns som sagt mycket annat som vi kan roa oss med. Även fast de mörka kvällarna inte verkar så värst lockande och inbjudande har vi trots allt behagligt solsken under helgerna som kan motivera oss att ruska till och hitta saker att göra i trädgården.

Att göra under sommaren

Sommaren är höjdpunkten. Sommaren är moroten i slutet av pinnen. Sommaren är det slutgiltiga målet som vi kämpar för. Om det inte vore för den solskensfyllda årstiden skulle allt vårens trädgårdsarbete kännas lönlöst. Det är nu vårens hårda arbete resulterar i färgglada blomstrande växter samt näringsrika och söta frukter. Inte bara blir vädret en inbjudande faktor men mörkret trycks tillbaka och den tropiska värmen stannar ända in på kvällskvisten.

Att göra i trädgården under hösten

Här kommer, likt våren en förberedande fas. Här blir de skyddande sanktionerna livsviktiga för våra gröna vänner. Att överleva vintern är en självklarhet för vissa växter men några kan behöva lite extra kärlek och omtanke för att ta sig igenom den kalla och mörka perioden. Därför blir det extra viktigt att se till att de har bra förutsättningar för att klara sig tills värmen återvänder.