background-shape

En jämförelse av olika trädgårdstjänster

trädgårdshjälp på svenska sommar

Varför Trädgårdshjälp?

Vill du koppla av i din trädgård, men verkar mest spendera tid på att rensa ogräs eller försöka hålla gräsmattan vältrimmad?Att anlita trädgårdshjälp är värt kostnaden och kan till och med spara pengar på lång sikt. Att ha en fin trädgård kan öka värdet på trädgården, men framför allt bespara er all tid och pengar som går åt till omodling i annat fall.

Från landskapsarkitekter till grannens tonåring, trädgårdshjälp kommer i många olika former. När du anlitar en trädgårdsmästare eller landskapsarkitekt betalar du för deras kunskaper och hårt arbete, medan lättare uppgifter som gräsklippning kan utföras av otränade ungdomar. Att underhålla gräsmattan kan räcka långt.

Lycka till med jakten efter nästa trädgårdshjälp!

Företag Pris* (kr/tim) Nivå RUT-avdrag
Adoer 350 Heltidsarbetare Ditt ansvar
Smartaval 310 Mångsysslare Ditt ansvar
Hemrex 356 Mångsysslare Ditt ansvar
Proassistans 440 Trädgårdsproffs Ditt ansvar
Yepstr 100 Ungdomar Ej möjligt

Adoer

trädgårdshjälp från adoer

Adoer startade 2013 och började då tillhandahålla trädgårdsmästare och aborister hjälpt hundratals husägare, bostadsrättsföreningar och företag över hela Stockholm.

Adoer kan hjälpa dig med allt från enklare sysslor som städning och trädbeskärning, till mer avancerad anläggning av färdig gräsmatta och trädgårdsanläggning. Innan RUT-avdraget kostar trädgårdshjälp från Adoer från 350 kr/tim.

Smarta val

trädgårdshjälp med smartaval

Smarta Val är en helserviceleverantör av hemhjälp som erbjuder såväl matlagning som trädgårdshjälp. Smarta val erbjuder såväl engångsuppdrag som löpande stöd.  Trädgårdshjälp från Smarta Val är såväl ansvarsförsäkrad som RUT-berättigat.

Hitta trädgårdshjälp idag

 
Innan RUT-avdraget kostar trädgårdshjälp från Smarta val 310 kr/tim.

Hemrex

trädgårdshjälp från Hemrex

Hemrex är ytterligare en bred hemtjänstleverantör som ämnar att bespara dig tid. Här hittar du en lång rad tjänster, från IT-tjänster till trädgårdsarbete, utfört av anställda s.k. Hemrexare.
 
På Hemrex betalar du från 356 kr/tim för RUT.

Proassistans

trädgårdshjälp från Proassistans

Proassistans har tillhandahållit trädgårds- och hushållstjänster  sedan 2009. De som arbetar vi Proassistans är anställda och arbetet är RUT-berättigat.

Yepstr

trädgårdshjälp från Yepstr

Yepstr är inte exakt vad du är van vid. Vi är inget företag som anställer barnvakter som vi sedan hyr ut, utan vi hjälper istället familjer att träffa duktiga barnvakter (privatpersoner mellan 15-21 år) i sitt närområde för att själva intervjua. Som privatperson kan man betala en annan privatperson upp till 9 999 kr/år för barnvaktstjänster och läxhjälp utan att påföra arbetsgivaravgifter och moms. Obs, detta gäller både dig och din partner, så tillsammans kan ni betala 19 998 kr till en barnvakt. Det går utmärkt att betala ytterligare 19 998kr till en annan barnvakt också!

Yepstr gör det sedan lätt att kommunicera, koordinera och sköta betalning på ett korrekt sätt och inkluderar en av de bästa försäkringarna som finns (ansvar-, olycksfall- och egendomsförsäkring via IF) mot en avgift på 10%.

Varför? Jo, vår vision är att ta tillbaka barnvaktandet till hur det fungerade förr i tiden – när grannar litade på varandra och tog hjälp utan mellanhänder. Vi tror att Yepstr är det mest effektiva sättet att hjälpa så många som möjligt, och dessutom tror vi att vi gör världen bättre när grannar lär känna varandra och börjar lita på varandra igen.

Trädgårdshjälp via Yepstr kostar mellan 80-120 kronor i timmen.

Trädgårdshjälp på sommaren eller våren? Vi listar tipsen!

Trädgårdshjälp och service som är lämplig på våren: 

  1. Grässådd
  2. Stensättning
  3. Plattlägning
  4. Bygga en altan
  5. Bygga staket
  6. Bygga ett soldäck
  7. Klippning av Rosor

Trädgårdshjälp som är lämplig på sommaren:

  1. Vattna växter, blommor och gräsmattan
  2. Analys av trädgårdssjukdomar
  3. Krattning av grusgångar
  4. Beskärning av träd
  5. Plantering av häck
  6. Rengöring av altan
  7. Vertikalskärning

Trädgårdshjälp som är lämplig på hösten: 

  1. Lövkrattning
  2. Lövblåsning
  3. Trädplantering
  4. Gräsrenovering
  5. Klippning av häckar
  6. Trädfällning med arborist
  7. Bortförsel av trädgårdsavfall

Trädgårdshjälp som är lämplig på vintern: 

  1. Skotta taken
  2. Snöskottning
  3. Sätta upp ett plank
  4. Saltning av isfläckar
  5. Isolering av källargrunder
  6. Dränering runt husgrunder
  7. Bortforsling av jord & grus
 P.S

Vilken typ av extrajobb erbjuds?

Via appen kan ungdomarna ta alla möjliga uppdrag som läggs ut i deras närområde. Du som kund kan lägga ut annonser om det mesta du kan tänkas behöva ha hjälp med i hemmet. Det kan vara allt från  barnpassning, husdjur, trädgårdsarbete, läxhjälp samt festhjälp.  Nedan finner du information om hur appen fungerar.

FAKTA/ Så fungerar Yepstr för dig som kund

  1. Skapa en annons på Yepstr (det tar inte mer än 3 minuter) så skickar vi ut den till barnvakter i ditt närområde.
  2. Lägg gärna till ett par tider när ni kan träffa barnvakter för intervjuer. Det är inte ovanligt att man ber barnvakten ta med en av sina föräldrar på intervjun. Låt gärna barnen få leka lite med barnvakten så ni kan se dem ha kul tillsammans!
  3. När ni hittat en (eller ett par) bra matcher så bokar och betalar ni direkt i appen.

Fakta / extrajobb med yepstr för dig som ungdom

  1. Ladda ner appen och skaffa ett konto. När du gjort det kan du se alla uppdrag som finns upplagda inom 5-7 km i ditt närområde.
  2. Uppdragen varierar och kan vara allt från barnvakt, läxhjälp, flytthjälp och hundvakt.
  3. När du hittat ett uppdrag som passar dig är det bara att söka och vänta på att antingen bli kallad till intervju, eller bli bokad direkt.
  4. Har du blivit bokad? Grattis! Återkoppla till beställaren i chatten och stäm av alla viktiga detaljer, så som tid, datum och adress.
  5. När uppdraget är klart kommer beställaren att betala i appen, och pengarna landar på kontot inom en vecka.

Hitta trädgårdshjälp idag