5 saker att göra i trädgården i juni 

Publicerat 26 juni, 2020 in ・ Trädgårdshjälp

Kom igång

Du hittar Yepstr i Google Play och App Store eller ange ditt telefonnummer så SMSar vi en länk till appen!

Google Play Store App Store

Letar du efter tips på vad som bör göras i trädgården under juni? Då har du hittat rätt. Letar du efter en extra hand i trädgården? Läs mer om trädgårdshjälp här! För fler fina råd om trädgårdsskötsel och hemmafix vill vi tipsa om Odla.nu

Trädgårdstips att göra under juni

Påta runt i grönsakslandet
Plocka bort eventuellt ogräs som kommit upp samt luckra upp jorden då och då så att inte ogräs får fäste.

Snygga till vårblommande buskar
De buskar som blommat över kan nu snyggas till om du tycker det behövs. Men gör endast en mild sommarbeskärning, om du klipper dem för hårt kan de bli ledsna. 

Gräsmattan ska klippas
Klipp gärna lite i taget, men ofta! En tumregel är att lämna kvar cirka 4-5 centimeter och du får en slitstark och torktålig gräsmatta. Du kan gödsla en gång innan midsommar, men låt sedan gräsmattan vara under högsommaren och fram till augusti.

Ta vara på gräsklippet
Det gräsklipp som blir över kan du lägga i grönsakslandet som en marktäckning, se bara till så att inga maskrosor följer med. Gräsklippet fungerar som gödning, minskar ogräset och dessutom behöver du inte vattna lika mycket eftersom avdunstningen minskar. 

Rädda jordgubbarna
Jordgubbarna mognar nu vilket också innebär att de tunga bären börjar böja sig ned mot marken. För att undvika att bären smutsar ned eller käkas upp av sniglar kan du täcka marken mellan plantorna med halm eller träull.


Läs mer:
5 saker att göra i trädgården under juli