Roliga aktiviteter med barn under sommaren

19/6/2023
Börjar det bli knapert i tankarna om nya roliga aktiviter att prova med barnen, kika in här!|Hur ska man kunna komma på nya roliga aktiviteter att göra med barnen?

Sommaren är här och det är den perfekta tiden för roliga aktiviteter med barn! Oavsett om du tillbringar tid hemma eller utforskar naturen så finns det massor av spännande saker att göra. Från spel till hantverk och utomhusäventyr till inomhusprojekt, möjligheterna är oändliga. Att delta i dessa aktiviteter kommer inte bara att underhålla dig utan också hjälpa dig att lära dig och växa. Perfekt för dig som nybliven barnvakt som vill lära känna barnen. Här är några fantastiska sätt att göra den här sommartiden oförglömlig!

Utforska naturen

Ett av sommarens mest spännande äventyr är att utforska naturen. Gå till närmaste park, skog eller strand och testa någon av dessa roliga aktiviteter med barnen. Till exempel kan man gå på en skattjakt i naturen, där man letar efter olika växter, insekter och djur. Samla löv, fjädrar och stenar för att skapa ett naturkollage eller bygga en stenträdgård. Ta en picknick och njut av en dag fylld av skratt och läckra snacks. Du kan också prova på fågelskådning och identifiera olika färgglada fåglar med en guidebok eller kikare. En annan rolig idé är att plantera frön och se dem växa till vackra blommor eller smakrika grönsaker. Kom ihåg att ta bilder av dina utomhusäventyr för att skapa en klippbok av sommaren!

Roliga kreativa aktiviteter

Få din kreativa lust att flöda med roliga aktiviteter som involverar hantverk. Tillbringa en eftermiddag med att göra färgglada vänskapsarmband eller pärlsmycken. Använd papperstallrikar, färger och pysselpinnar för att skapa unika masker eller dockor för en improviserad dockteater. Dekorera t-shirts med tygmärken eller skapa tie-dye mästerverk med ljusa färger. Gör hemmagjord lekdeg och skulptera fantastiska varelser eller läckra godsaker. För en vetenskaplig twist, prova att göra slem eller vulkanutbrott med bakpulver och vinäger. Om du gillar att måla, ta några akvareller och en duk för att skapa dina egna konstverk inspirerade av sommarsäsongen. Att engagera sig i hantverksaktiviteter med barn kan hjälpa till att utveckla fantasi, konstnärliga färdigheter och främja band med vänner och familj.

Hur ska man kunna komma på nya roliga aktiviteter att göra med barnen?

Roliga aktiviteter inomhus

De varma sommardagarna när du vill stanna inomhus finns det fortfarande massor av roliga aktiviteter att njuta av. Gör ett filmmaraton med dina favoritfilmer och förbered läckra popcorn för en mysig atmosfär. Skapa ett campingäventyr inomhus genom att bygga ett fort med filtar och kuddar. Ta några ficklampor och dela läskiga historier med dina vänner. Om du känner dig äventyrlig, prova att baka kakor eller muffins tillsammans. Skaffa en kortlek och lär dig nya kortspel, eller utmana varandra till en trevlig brädspelstävling. En annan fantastisk idé är att organisera en talangshow, där du kan visa upp dina unika färdigheter, oavsett om det är sång, dans eller magiska trick. Möjligheterna till kul inomhus är oändliga!

Sommaren är en tid för glädje, skratt och att skapa oförglömliga minnen. Bomba dagsagendan med roliga aktiviteter för barn så kan du skapa band, utforska nya intressen och utveckla kreativiteten. Oavsett om du är utomhus, hantverkar eller äventyrar inomhus, kom ihåg att njuta av och omfamna det sommaren har att erbjuda!

Vill ni komma iväg med barnen och befinner er i Stockholm kan ni kika in våra tips på museer att besöka med barnen!

Glad mamma kramar sitt barn

Yepstr - Sveriges tryggaste app för barnpassning

Tonårig flicka planterar växter

Få hjälp i trädgården smidigt via Yepstr

Kvinna leker med två hundar

Hitta en hundvakt i ditt kvarter via Yepstr

Tonårig tjej läser läxor åt en yngre flicka

Läxhjälp tryggt och enkelt via Yepstr

Tonårig tjej serverar mat på en fest

Boka festhjälp via Yepstr

Tonårskille skakar hand med medelålders man i en trädgård

Få hjälp med måla och bygg via Yepstr

Tonårig tjej jobbar med kundservice på ett kontor

Prisvärd hjälp för företag via Yepstr

Person utforskar jobb på Yepstr-appen

Hitta extrajobb via Yepstr

Ta uppdrag från dina grannar, lås upp företagsjobb, tjäna pengar och bygg ditt CV.
Dela artikeln: