background-shape

Barnkalas i Stockholm: Vad som behövs för en lyckad fest

Hipp hurra på barnkalas i Stockholm

Att planera ett barnkalas kan vara både spännande och utmanande. Det finns så mycket att tänka på för att göra festen minnesvärd och rolig för både barnen och deras föräldrar. Om du bor i Stockholm och letar efter hjälp med att planera ditt barnkalas, har vi här 5 saker att tänka på och lite andra tips som kommer få planeringen att gå hur bra som helst!

Om du eller din arbetsgivare vill veta mer om vår lösning, kontakta oss gärna!

Planera ett barnkalas i Stockholm – 5 saker att tänka på

Planerar du inför ditt barnkalas i Stockholm är det viktigt att tänka på några saker. Här är 5 saker att ha i åtanke för att göra festen så lyckad som möjligt:

 1. Plats: Välj en plats som är lättillgänglig för både barn och föräldrar. Tänk på att ha tillräckligt med utrymme för lek och aktiviteter, samt möjlighet för vuxna att sitta ner och samtala.
 2. Tema: Fundera på ett tema som passar ditt barns intressen och ålder. Ett tema kan hjälpa till att skapa en rolig och engagerande atmosfär. Det finns massor av teman att välja mellan, såsom pirater, prinsessor, superhjältar eller djungel.
 3. Inbjudningar: Skicka ut inbjudningar i god tid för att säkerställa att alla kan delta. Du kan antingen göra egna inbjudningar eller använda onlineverktyg för att skapa och skicka elektroniska inbjudningar. Var noga med att inkludera all nödvändig information, som tid, plats och kontaktdetaljer. Psst, vissa platser som erbjuder födelsedagskalas erbjuder även hjälp med fina inbjudningar.
 4. Mat och dryck: Planera för enkla och barnvänliga snacks och drycker som passar både barn och vuxna. Tänk på att ha alternativ för barn med allergier eller specialdiet. Du kan också överväga att anlita en cateringfirma för att ta hand om mat och dryck.
 5. Underhållning: Se till att ha någon form av underhållning för barnen under kalaset. Det kan vara allt från lekar och tävlingar till en professionell clown eller trollkarl. Det viktigaste är att se till att barnen har roligt och är engagerade under hela festen. Hellre kort och gott än långdraget!
Barn som leker på ett barnkalas i Stockholm!

När du har valt en plats, skickat ut inbjudningar och planerat för mat och underhållning är det dags att njuta av kalaset tillsammans med ditt barn och gästerna. Kom ihåg att ta bilder och skapa minnen från denna speciella dag. Barnkalas är tillfällen för firande och glädje, så koppla av och njut av stunden tillsammans med familj och vänner.

Platser att kontakta för hjälp:

Det är svårt med födelsedagskalas för barn. Som tur är finns det rätt mycket hjälp att få med att planera och arrangera barnkalas i Stockholm. Här är några tips på ställen att kontakta om du vill ha hjälp:

 • Museum och kulturcentrum: Många museum och kulturcentrum i Stockholm erbjuder specialprogram och aktiviteter för barn. Det kan vara en spännande och lärorik upplevelse att ha sitt barnkalas på en sådan plats.
 • Lekland: Stockholm har många lekland som är perfekta för barnkalas. Här kan barnen leka, klättra och ha roligt medan föräldrarna kan koppla av och njuta av festen. Många lekland erbjuder också paketlösningar med mat och dryck inkluderat.
 • Djurparker och zoo: Om du vill göra barnkalaset extra speciellt kan du överväga att hålla det på en djurpark eller zoo. Här kan barnen få möjlighet att träffa och lära sig om olika djur samtidigt som de firar sin födelsedag. Många djurparker erbjuder också guidade turer och andra aktiviteter för barnen.
Födelsedagsbarn på kalas på äventyrsbad

Finns det något extra speciellt man kan göra just i Stockholm för födelsedagsbarnet?

Stockholm erbjuder många roliga sätt att uppmärksamma födelsedagsbarnet på. Här är några unika idéer som kan göra kalaset extra minnesvärt:

 • Skattjakt i Gamla Stan: Ta med barnen på en spännande skattjakt genom Stockholms Gamla Stan. Använd ledtrådar och lösenord för att hitta gömda skatter och belöningar längs vägen. Det här är ett roligt och interaktivt sätt att fira födelsedagsbarnet och samtidigt utforska stadens historia. Det här passar lite bättre för barn i lite äldre åldrar, eller om man har festhjälpare som kan hjälpa till att hålla koll på barnen.
 • Prinsess- eller superhjälte makeover: Anordna en makeover-session där barnen kan klä ut sig till sina favoriter – antingen prinsessor eller superhjältar. Hyr in en professionell makeup- och hårstylist för att ge barnen en glamorös makeover. Sedan kan de delta i en modeshow där de får visa upp sina nya utseenden.
 • Skapa en egen film: Ge barnen möjlighet att bli stjärnor för en dag genom att skapa en egen film. Anlita en professionell filmskapare som kan hjälpa till med inspelning och redigering. Barnen kan vara med och bestämma handlingen, klä ut sig och agera i filmen. Efteråt kan ni ha en röd matta-premiär där filmen visas för stolta föräldrar och vänner när det blir hämtningsdags.
 • Äventyrsbad: Ta med kalaset till ett äventyrsbad för en dag full av vattenlek och skoj. Det finns flera äventyrsbad i Stockholm med olika attraktioner, som vattenrutschkanor, vågbassänger och simbassänger. Lite okonventionellt kanske men detta är ett perfekt alternativ om du vill ha en aktiv och rolig fest.
 • Djurpark eller nöjespark: Ta med barnen till en djur- eller nöjespark för en dag fylld av spänning och upplevelser. Stockholm har flera alternativ att välja mellan, som till exempel Skansen eller Gröna Lund. Oavsett vilken park du väljer kommer barnen att ha möjlighet att se djur, åka karuseller och delta i olika aktiviteter.

Här hittar du ännu fler idéer inför barnkalaset om det fortfarande känns knapert med idéer.

Om du eller din arbetsgivare vill veta mer om vår lösning, kontakta oss gärna!

Det finns många möjligheter att skapa ett minnesvärt barnkalas i Stockholm. Oavsett om du väljer att hålla kalaset hemma eller på en annan plats är det viktigt att reda ut detaljerna på förhand för att säkerställa att det blir en lyckad fest. Hipp hurra!

tag