10 ursöta hundraser

18/11/2020
||||||||||

Söta hundar

Det finns 100-tals hundraser och alla är söta på sitt sätt, särskilt när de är valpar. Det kan vara för att de är små, har en fin personlighet eller för att de har ett gulligt ansikte. Vi älskar söta hundar och det här är våra favoriter. Vilken hund tycker du är sötast?

Pomeranian

Enligt många är den här lilla fluffbollen en av de sötaste hundraserna. Denna hund blir ganska liten, ungefär 20-29 cm lång i mankhöjd och väger bara 2 till 3,5 kg. Dock har de väldigt mycket personlighet, vilket gör pomeranians till en trevlig och gosig sällskapshund. På grund av deras vänliga personlighet och deras kärlek för att gosa så används de som terapihundar.

Pomeranians är en väldigt populär utställningshund men uppskattar också andra hundsporter som agility, flyball och rallylydnad. De är lätta att träna då de är väldigt intelligenta. Så det uppskattar att hålla hjärnan aktiv med att lära sig nya trick och lekar.

Pomeranian kan vara kaxiga och försöka ta ledarrollen så det är viktigt att visa tidigt ett vem som bestämmer. För att vara en så liten hund så är pomeranians verkligen fulla av personlighet och karaktär. De tror att de är mycket större än vad de egentligen är. Ibland kan de ge sig på större hundar så det är viktigt att tidigt vänja dem vid stora hundar.

Känd i världen bland söta hundar har vi en ståtlig tax

Tax

Runt om i världen får den här hunden oftast smeknamnet “korvhund” på grund av sin långa kropp och korta ben. Men vi tycker att taxar är riktigt söta hundar.

Taxar kan vara envisa, men de är mycket intelligenta så de går att träna trots att det kan vara svårt. Aktiviteter som uppskattas är att gå på upptäcktsfärd, bygga tunnlar under täcken och att leka med bollar. De går väldigt snabbt trots att de har så korta ben och tar sig lätt igenom håll i stängsel, så det är bäst att alltid hålla taxar kopplade.
De är mycket lekfulla och kärleksfulla så de passar bra i familjer och med barn så länge de respekteras.

Bichon frisé

En till fluffboll är bichon frise som är en supergullig och lekfull hund som älskar att umgås med människor, bichon frisé är en sällskapshund som passar bra in i familjer med barn och för oerfarna hundägare. De vill gärna spendera så mycket tid som möjligt med dig och ogillar att vara ensamma i längre perioder.
Bichon frisé älskar att lära sig saker och att träna, så att börja lära dem tricks tidigt är väldigt uppskattat. De behöver också få relativt mycket motion och träning så små promenader några gånger om dagen, speciellt eftersom att de får spendera extra tid med dig.

Japansk spets

Japanska spetsen är en populär ras med ursött utseende och en personlighet som kommer smälta ditt hjärta. De är väldigt vänliga och kärleksfulla och passar bra i en familj med barn och andra hundar, då dom älskar att leka med andra. Trots att de är små så har dem massor med energi, så apport, agilityträning och långa promenader är hälsosamt och gör så att den Japanska spetsen håller sig lugn när de är inomhus.
Den fina vita pälsen behöver lite extra kärlek, se till att borsta den några gånger i veckan så kommer pälsen hålla sig fin och ren.

Berner sennenhund

Den här stora sötnosen är en perfekt familjehund som älskar att umgås med dig och vill gärna vara med dig nästan hela tiden. Historiskt har dessa hundar används i de schweiziska alperna i hundratals år för att vakta boskap men nu används de som landbrukshundar och vallar mjölkkor.

Då Berner sennenhunden kommer från de schweiziska alperna har de mycket tjock och vacker päls för att hålla sig varma, så den här hunden njuter gärna av att ligga i skuggan under ett träd efter en lång promenad.

Finsk lapphund

En äventyrslysten hund från vårt grannland, Finland. Med supertjock och fluffig päls som får dem att se ut som en björn så är det självklart att den här söta fluffbollen måste vara med på vår lista.

Passar för dig som vill ha en familjehund som är bra med barn men som också är väldigt aktiv och kan bli väldigt bra i agility. Den här hunden älskar att gå på långa promenader så se till att ta med dig dem om du ska ta dig ut.

Shiba

Hela vägen från Japan kommer denna medelstora räv-liknande hundrasen. Trots att man oftast ser Shibor på internet i en röd päls så kommer de i flera färger, bland annat svart, beige och sesam. Shiba ingår i gruppen Spetsar och raser av urhundstyp och är därför i samma grupp som andra hundar på denna lista som Pomeranian och Finsk lapphund.

Rasen är väldigt lojala och kärleksfulla mot de som står dem nära. De uppskattar att få mysa med sin familj då och då. Men det är viktigt att socialisera Shiban tidigt så de inte blir allt för beskyddande mot sin familj och hem.

Söta hundar älskar vi, speciellt pudlar som denna

Pudel

Pudel finns i fyra storlekar, stor, mellan, dvärg och toy men är lika bedårande i vilken storlek den än har. De är kända för deras klassiska pom pom frisyren de får när de ska ställas ut. Men om du inte ska ställa ut din pudel så räcker det med att bara regelbundet borsta pälsen och trimma pälsen var sjätte vecka.
De är en av de smartaste hundraserna och är därför väldigt lätta att träna upp. De uppskattar positiv förstärkning hellre än strängare sätt att bli upptränad. Vad det gäller träning så behöver pudeln relativt mycket motion, de följer gärna med på en simtur med dig!

Corgi

Korta ben, nära marken och riktigt gulliga, corgis har en självklar plats på en lista för de 10 sötaste hundarna.
När man pratar om corgis, så menar man antingen Welsh corgi pembroke eller Welsh corgi cardigan. De kommer från olika ställen i Wales men är väldigt lika varandra på många sätt. Det här är en hund som älskar att umgås och leka så mycket som möjlig med sin familj. Därför gillar de inte att lämnas ensamma för länge, så ta gärna med dig din corgi på dina äventyr.

Du kan läsa mer om Corgi valpar här

En golden retriever som smälter in mot en jordväg, en utav många söta hundar

Golden retriever

En av de populäraste hundarna att ha hemma vilket kan bero på hur söta hundar de är! De har också en fantastiskt personlighet och är lätta att träna. Det gör de till en väldigt bra service och terapihund.

Du kan läsa mer fler artiklar om hundar här i vår blogg. Du kan bland annat läsa om populära hundnamn, 5 gulliga blandraser, små hundraser som passar barnfamiljer eller stora hundraser som passar barnfamiljer, hur hundar visar kärlek och mycket mer.

Vill du läsa mer om söta hundar har msn.com och petfinder.com lagt upp listor på sina hemsidor.

Glad mamma kramar sitt barn

Yepstr - Sveriges tryggaste app för barnpassning

Tonårig flicka planterar växter

Få hjälp i trädgården smidigt via Yepstr

Kvinna leker med två hundar

Hitta en hundvakt i ditt kvarter via Yepstr

Tonårig tjej läser läxor åt en yngre flicka

Läxhjälp tryggt och enkelt via Yepstr

Tonårig tjej serverar mat på en fest

Boka festhjälp via Yepstr

Tonårskille skakar hand med medelålders man i en trädgård

Få hjälp med måla och bygg via Yepstr

Tonårig tjej jobbar med kundservice på ett kontor

Prisvärd hjälp för företag via Yepstr

Person utforskar jobb på Yepstr-appen

Hitta extrajobb via Yepstr

Ta uppdrag från dina grannar, lås upp företagsjobb, tjäna pengar och bygg ditt CV.
Dela artikeln:

Fler artiklar inom

Inga liknande artiklar