Varför slickar hunden på mig

31/10/2022
Undrar du också varför hunden slickar på mig, kika då in här

Hunden är människans bästa vän - ja om man sköter om sin hund rätt och ger den kärlek så får man också mycket kärlek tillbaka. Din hund är beroende av dig, ser upp till dig, väntar på dig och visar på många sätt att den tycker om dig, det är bara att titta och lyssna så vet du att du har en trofast vän som gillar dig. Om du har kommit i kontakt med många hunder är chansen att du har ställt dig själv frågan, "Varför slickar hunden på mig" några gånger ganska hög.

Hunden talar om för dig hela tiden hur mycket den tycker om dig och vad den vill, eftersom den inte kan formulera ord så har den utvecklat många andra sätt att tala med dig. När du träffar en hund som du känner och som tycker om dig, så vill den gärna slicka dig i ansiktet, varför?

När tiken har fött fram sina valpar så öppnar hon upp fosterhinnan med sina främre gnagartänder och slickar valparna rena, valparna har inga tänder och diar mamman i tre veckor och när dom inte diar sover dom.

När valparna snart slutar dia kommer de första vassa valptänderna. Valparna slickar instinktivt mamman när dom vill ha mat. Valparnas slickande utlöser en kräkreflex hos tiken, hon kräks upp tuggad föda som valparna har möjlighet att finfördela ytterligare med de vassa tänderna och sen svälja. På detta sätt kan valparna tidigt tillgodogöra sig och smälta näringsrik mat.

Det brukar ha att göra med glädje varför hunden slickar på mig eller dig

Kanske är det så att detta första instinktiva betéende att slicka för att få mat, följer med hunden hela livet. Eftersom vi tar hand om våra hundar och ger dom mat, motion och kärlek så är hundarna helt beroende av oss. Dom lever inte längre i flock med vilda hundar utan med familj, vänner och hundvakt - som blir deras flock. 

När du kommer hem och möter din hund så vill den visa sin tillgivenhet och vill slicka dig i ansiktet eller om du är hundvakt och hunden tycker om dig så vill den hoppa upp och slicka dig. Det är en puss och beroende på vilken hundras det är, så kan den vara en liten lätt slick eller en stor salivpuss. När hunden slickar dig i ansiktet så hälsar den på dig och talar om för dig att den är glad att träffa dig.

Hur visar en hund kärlek

Hundar har väldigt många sätt att kommunicera på. De visar ofta med hela kroppen vad de vill och hur de mår. En hund kan hoppa högt för att nå ditt ansikte och slicka dig. De har sina tassar som de lägger mot din kropp eller dina ben när de ställer sig upp eller så visar de en “vacker tass” när de vill dig något.

Hunden kan skälla för att få uppmärksamhet eller för att varna och den kan gläfsa i yster lek. Rösten kan hunden använda på många sätt för att visa hur den mår, den kan morra och visa tänderna när den är arg och yla när den är ledsen.

Svansen kan vifta snabbt och glatt ute på en promenad eller vifta långsamt en lugn mysstund, svansen kan också hamna mellan benen hos en rädd eller ledsen hund. 

Varför hoppar hunden på mig ?

Ofta steget innan frågan "Varför slickar hunden på mig?" ställs. Hunden visar med hela kroppen att den är glad att se dig, den springer runt och hoppar för att nå ditt ansikte och slicka dig. Om du böjer dig ner och hälsar så får du en puss. Din hund kan faktiskt visa en glädjetår när den ser att du är tillbaka.

Hundar slickar på folk betydligt mer lättsamt än man tror

Varför lägger hunden huvudet på sned?

När hunden lyssnar på dig lägger den oftast huvudet på sned och tittar uppmärksamt på dig. Hunden ser vad du har för ansiktsuttryck och lyssnar på tonläget i din röst.

Varför tittar hunden på mig med bedjande blick?

Din hund håller ögonkontakt med dig med en snäll blick och lyfter ett ögonbryn för att tala  om för dig att den tycker om dig. När ni håller ögonkontakt så utsöndras oxytocin i hjärnan hos både dig och din hund, ett hormon som gör att ni mår bra.

Varför lutar sig hunden mot mig?

Hunden lutar sig mot dig för att visa att den är trygg med dig och tycker om dig.

Varför lägger hunden sig på rygg?

När din hund rullar runt och lägger sig på rygg så visar den att den litar helt och fullt på dig och att den tycker om dig. Den vill också gärna bli kliad på magen !

Ja hunden har många sätt att visa att den tycker om dig och respekterar dig. Du får tillbaka den kärlek och respekt som du ger din hund om den får leva ett roligt och hälsosamt liv med omvårdnad och kärlek.

Om du hjälper till som hundvakt så lär du snart känna hunden om du kan lyssna och se vad hunden säger till dig. Du kommer snart att få kärlek och förstå vad hunden vill när hunden talar till dig. Frågan "varför slickar hunden på mig" kommer vara besvarad innan du ens hinner tänka det.

Vill du läsa vidare om hur många tänder en hund har kan du göra det här!

Glad mamma kramar sitt barn

Yepstr - Sveriges tryggaste app för barnpassning

Tonårig flicka planterar växter

Få hjälp i trädgården smidigt via Yepstr

Kvinna leker med två hundar

Hitta en hundvakt i ditt kvarter via Yepstr

Tonårig tjej läser läxor åt en yngre flicka

Läxhjälp tryggt och enkelt via Yepstr

Tonårig tjej serverar mat på en fest

Boka festhjälp via Yepstr

Tonårskille skakar hand med medelålders man i en trädgård

Få hjälp med måla och bygg via Yepstr

Tonårig tjej jobbar med kundservice på ett kontor

Prisvärd hjälp för företag via Yepstr

Person utforskar jobb på Yepstr-appen

Hitta extrajobb via Yepstr

Ta uppdrag från dina grannar, lås upp företagsjobb, tjäna pengar och bygg ditt CV.
Dela artikeln:

Fler artiklar inom

Inga liknande artiklar