Från småjobb hos grannen till egen mentor med Yepstr

9/1/2017
|

Nu gör Yepstr det ännu mer värdefullt för svenska ungdomar att jobba under skolåren. Det nya poängsystemet kan liknas vid ett spel där nya möjligheter öppnas varje gång ungdomarna når en högre level. De som jobbar hårt kan skaffa sig många fördelar gentemot andra – och till och med belönas med en egen mentor, som hjälper dem att kickstarta karriären direkt efter studenten. 

– Precis som i arbetslivet i övrigt lönar det sig att göra bra ifrån sig, men inget kommer gratis. Det är lika bra att lära sig det redan som tonåring – och sånt som att inte omedelbart sätta sprätt på de pengar man tjänar, utan spara för att längre fram kanske kunna investera i att starta något eget, säger Jacob Rudbäck, vd och grundare av Yepstr.

Yepstr är en digital marknadsplats där hushåll och unga mellan 15 och 21 år kan få kontakt för hjälp med enklare sysslor kopplat till hemmet, trädgården eller familjen. Samtidigt som de unga tjänar extrapengar samlar de på sig referenser och erfarenheter som blir guld värda den dag de ska ta sina första kliv ut i arbetslivet.

Ladda ned appen och börja din karriär idag!

Arbete kommer med belöningar

Från den 1 januari ger Yepstrdessutom ungdomarna poäng varje gång de tackar ja, vinner och utför jobb samt för varje nyvärvad användare. Ju fler poäng, desto högre level, och fördelar i form av högre timarvode och förtur till nya uppdrag. För dem som når riktigt höga levels väntar studiebesök hos andra spännande företag i startup-Sverige och tillträde till Yepstrs mentorprogram.

Läs mer om hur Yepstr fungerar här!

Student med sin mentor

Jacob Rudbäcks mentor

Jacob Rudbäck träffade själv sin mentor Dan Sten Olsson när han klippte dennes gräsmatta som tonåring. Dan har fortsatt följa Jacobs resa och var också en av de första att investera i Yepstr.

Yepstr drog igång våren 2016 och finns i dag i ett stort antal områden i och kring Stockholm, men allt som krävs för att tjänsten ska bli tillgänglig i övriga Sverige är att tillräckligt många intresserade registrerar sig i varje enskilt område. I stängda områden tjänar de unga extra höga poäng om de till exempel hjälper till med spridningen av flygblad och affischer.

– Yepstr är ingen gratisskjuts till framgång. Tvärtom. Men är du duktig och beredd att arbeta så finns det inga gränser för hur långt du kan nå, säger Jacob Rudbäck.

Glad mamma kramar sitt barn

Yepstr - Sveriges tryggaste app för barnpassning

Tonårig flicka planterar växter

Få hjälp i trädgården smidigt via Yepstr

Kvinna leker med två hundar

Hitta en hundvakt i ditt kvarter via Yepstr

Tonårig tjej läser läxor åt en yngre flicka

Läxhjälp tryggt och enkelt via Yepstr

Tonårig tjej serverar mat på en fest

Boka festhjälp via Yepstr

Tonårskille skakar hand med medelålders man i en trädgård

Få hjälp med måla och bygg via Yepstr

Tonårig tjej jobbar med kundservice på ett kontor

Prisvärd hjälp för företag via Yepstr

Person utforskar jobb på Yepstr-appen

Hitta extrajobb via Yepstr

Ta uppdrag från dina grannar, lås upp företagsjobb, tjäna pengar och bygg ditt CV.
Dela artikeln: