background-shape

Hundratals ungdomar från Yepstr – ”Sveriges största idrottsevent”

En mobiltelefon och en mjukvara är det enda du behöver för att kunna sända live-sport över Internet. Tekniken gör det möjligt att sända hur många olika event du vill. Samtidigt. Och det är precis vad ungdomar gör varje helg ända fram till April. Då kommer över 6 000 basketmatcher att ha live-streamats.

Projektet med att live-streama tusentals basketmatcher är ett samarbete mellan YepstrStockholm Basket och streaming-bolaget Streamify. Stockholm Basket arrangerar matcherna, hundratals ungdomar från appen Yepstr filmar och tekniken således från Streamify.

– Att kunna sätta hundratals ungdomar i arbete varje helg är helt fantastiskt och anledningen till att jag grundade Yepstr, säger Jacob Rudbäck, vd. Vår målsättning är att skapa flest ungdomsjobb av alla i Sverige och att vi inom 10 år har satt 100 miljoner ungdomar världen över i arbete. Och startskottet på det är att streama över 6 000 basketmatcher där hundratals ungdomar från Yepstr får möjligheten att arbeta.
– Det är nästan bara fantasin som sätter gränserna för vad som är möjligt, men sannolikt är detta början på slutet för TV4 Sporten och liknande produktionsföretag.

Varje vecka spelas över 200 matcher runt om i Stockholm och spelschemat är fördelat på 110 idrottshallar. På varje match finns en Yep (ungdomarna på Yepstrs plattform kallas så), ett stativ och en mobiltelefon. Hemma i vardagsrumssoffan sitter kompisar, föräldrar, syskon och alla andra som på grund av pandemin inte kan följa matcherna live på plats.

hundratals ungdomar från Yepstr, bilden visar en kille som filmar

Jacob Rudbäck fortsätter:
– Tack vare Streamifys plattform och våra ungdomar kan man på ett enkelt sätt sprida ungdomsidrott till alla dom som vill kunna följa sitt lag även om man inte kan vara på plats. Och med över 6 500 livesända basketmatcher, är detta det största live-streamade idrottseventet i Sverige någonsin. Det är fantastisk roligt att få vara en del av det.

Vill även du vara en del av liknande uppdrag i framtiden? Ladda ned Yepstr här!

För mer information om spelschema, klicka här.

För mer information, kontakta:

Max Hellström, Head of PR, Yepstr
0708-24 21 05
max@yepstr.com       

Johan Klitkou, Streamify johan@streamify.io
076-643 37 47

https://lh4.googleusercontent.com/vFCG-6evhNFAcdeBEYFX3vlGUkCyCi-MnTXMN4sntE2_n1pS1XEpI2qhnIW5UdaVWWA6qvdTFIi_2S-BPpfWEhhsmnUXdqQAe5n6GTX7hz2HXTiizmF8l8m9zMxzBJ3_wC6ufPOa

Charlotta Bernervall

Verksamhetschef, Stockholm Basket
08-410 818 38
charlotta.bernervall@stockholmbasket.se

Hitta extrajobb

tag