background-shape

Stor ökning av företagskunder till Yepstr

Eksätra, Yxan, Långsjön, Gåshaga, Värmdö, Bara och Björkdalen. Detta är några av de bostadsrättsföreningar och båtklubbar som tagit hjälp av ungdomar via Yepstr bara i augusti.

Hitta extrajobb

– Yepstr kliver in i en ny fas med framgången vi ser inom det här nya kundsegmentet, säger Jacob Rudbäck, grundare och vd på Yepstr. Rent konkret har det inneburit en tiodubbling när vi jämför med samma period 2019.

Att hitta “nya” jobb har varit ett fokus för Yepstr under 2020. Det handlar om de där enklare uppdragen som att klippa häckar, städa, rensa ogräs eller köra skräp till återvinningen. Jobb som tidigare inte blivit gjorda för att det “varit allas ansvar” i bostadsrättsföreningen.
Bostadsrättsföreningar Yepstr, bilden visar flera lägenhetshus

– Vi har haft kontakt med massor av föreningar, bla. bostadsrättsföreningar, och det är samma reaktion överallt, säger David Lopez, säljansvarig på Yepstr. Många föreningar ser genast behovet av att få gjort det där som aldrig annars blir gjort. Och att de samtidigt kan sätta ungdomar i arbete blir en väldigt positiv bonus.

Normalt sett är det kunden själv som talar om vad man vill ha hjälp med i Yepstr-appen. Men för att förenkla för bostadsrättsföreningarna så långt det är möjligt har hela koordineringen flyttat in hos Yepstr.

– Enkelheten är nyckeln, säger David Lopez. Föreningen köper ett paket med 25 timmar och vi kontaktar ungdomar som vill jobba och sköter det praktiska. Vi ser till att lönen betalas i tid och håller löpande kontakt med kunden.

Vill även du pröva appen? Ladda ned den här!

För de föreningar som anlitat ungdomar via Yepstr har det främst handlat om olika typer av trädgårdsjobb. Särskilt för de föreningarna som har lite större gemensamma ytor där buskar, gräs och sly kunnat växa relativt obehindrat. Men det kan också handla om att transportera bort sådant som andra lämnat efter sig.

– Det kanske inte låter som något kul jobb att hämta skräp, säger David Lopez. Men faktum är att alla jobb är viktiga och vi har massor med ungdomar som gärna hugger in en halvdag med vad det än är som ska göras. Vi är dock noga med att det ska vara enklare jobb som inte kräver utbildning eller avancerad utrustning. Våra ungdomars säkerhet är alltid vårt viktigaste ansvar.

Vill du veta hur Yepstr kan hjälpa just din bostadsrättsförening? Hör i så fall av dig per mejl till david.lopez@yepstr.com

För mer information om Yepstr, kontakta:
Max Hellström, Head of PR, Yepstr
max@yepstr.com
0708-24 21 05

tag