background-shape

50,000 kr delades ut till Unga Entreprenörer

Unga entreprenörspriset är en nationell tävling för unga entreprenörer 15-24 år. 2021 arrangerades den första upplagan och den 19 maj utsågs premiär-vinnaren, David Gauffin Dahlin från Hässelby. Den totala prissumman är 50 000 kronor, där vinnaren får 25 000. 

Juryn bestod av entreprenören Gunilla von Platen, Johan Skarborg, vd och grundare av Academic Work, och Jacob Rudbäck, vd och grundare av Yepstr. I hård konkurrens var valet av vinnare ändå inte särskilt svårt.

– Varje bidrag betygsattes i tre olika kategorier, säger Jacob Rudbäck. Och samtliga i juryn hade David som vinnare. En bra idé och en mycket professionell presentation gjorde valet relativt enkelt. Och jag skulle inte bli förvånad om vi för se och höra mycket mer från David inom en snar framtid. För han är helt enkelt en supertalang.

Man kan läsa mer om Davids projekt på hans hemsida

Juryns motivering lyder:

“I hård konkurrens var valet av vinnare ändå inte svårt. David Gauffin Dahlin må vara ung, men hans fokus, drivkraft och affärsmässighet är inget annat än imponerande. Marknaden och användningsområdena för AR-glasögon kommer förmodligen att explodera. Och David Gauffin Dahlin kommer definitivt att vara en del av den utvecklingen. Och det kommer han vara eftersom han redan besitter alla de egenskaper en framgångsrik entreprenör måste ha.”

SÅ HÄR UTSÅGS VINNAREN

Ansökan poängsätts från 1-10 poäng, i följande 3 kategorier:

💡 Innovation – hur nytänkande är idén?

🔨 Realistiskt genomförande – Vilka utsikter finns för att den ska bli verklighet?

💎 Pitch/retorik – hur övertygande presenteras idén?

Det var inte bara David som tog hem ett pris. Juryn utsåg även andra och tredjepris. Andrapriset tog Sportbud hem. En plattform som låter tränare och adept hitta varandra på ett smidigt sätt. En idé baserad på utbud och efterfrågan i dess sannaste form. Och tredjepriset tog hållbarhetsfokuserade Basta UF hem. Pasta gjort på bröd som annars hamnat på tippen – innovativt och viktigt!

tag