background-shape

Yepstr siktar mot Sveriges största jobbskapare – höjer åldern till 24 år

Yepstr är appen i vilken familjer som behöver hjälp kan hitta ungdomar som vill hjälpa till. Sedan starten 2015 har fokus varit ungdomar i åldern 15-21. Nu höjs den övre gränsen till 24 år, och skälen för detta är två. Dels att kunna ge ännu fler möjlighet till ett extrajobb, och dels att det blir enklare att jämföra mot officiell arbetslöshetsstatistik, t ex från Arbetsförmedlingen.

Yepstr har hittills sett till att ungefär 4 500 ungdomar hittat ett extrajobb.
– För fem år sedan, när Yepstr såg dagens ljus, sa jag att vi 2020 skulle bli Sveriges största jobbskapare för ungdomar, säger Jacob Rudbäck, vd och grundare av Yepstr. Det var ambitiöst och ett uttalande som jag knappt själv vågade tro på. Därför är jag extremt stolt att vi nu är på pallplats för Sveriges största jobbskapare för ungdomar – även om vi inte slutligen blir den som tar hem guldet i år.

– Det visar kraften i att sätta ambitiösa mål. Givet nuvarande tillväxt är jag dock stolt att säga att 2021 kommer vi ta hem guldet och bli det företag som skapar flest arbetstillfällen, räknat som antal uppdrag, än något annat företag i Sverige. Och ett sätt för oss att nå dit är att använda den officiella ålderskategorin för ungdomar, 15-24 år.

McDonald´s, som skapar ungefär 8 000 arbetstillfällen per år för ungdomar, leder listan för arbetstillfällen för ungdomar. Det har de gjort under ganska lång tid och kommer med stor sannolikhet att “vinna” även när vi summerar 2020.
– Det är visserligen några månader kvar av 2020, men så långt som till McDonald´s kommer vi inte att nå, säger Jacob Rudbäck. Men jag sätter en Big Mac & Co på att vi har petat ner McDonald´s från tronen när vi summerar 2021.

Sveriges största jobbskapare för unga, bilden visar Mcdonalds

Finns det så något som pekar på det, att McDonald´s kommer bli av med sin guldmedalj inom en inte alltför snar framtid? Ja, faktiskt, för trots ett pandemi-år har aktiviteten i Yepstr-appen ökat.

– I augusti slog vi rekord, med 10 000 aktiva användare, säger Jacob Rudbäck. Och det är faktiskt inte bara rekord för 2020, det är all time high sedan Yepstr grundades 2015. Den utvecklingen i kombination med att vi nu höjer åldern till 24 år kommer att leda till att vi kan skapa fler arbetstillfällen än någon annan!

Vill du tjäna extra pengar & skapa erfarenheter? Ladda ned Yepstr och ta dig an ditt första uppdrag!

Vad är din analys av att Yepstr mitt under en global pandemi, där tusentals jobb försvunnit, ändå slår rekord?
– Jag tror att det beror på två saker. Dels att fler totalt sett känner till Yepstr. Intresset har helt enkelt ökat. Och dels tror jag det beror på att vi förbättrat och förenklat vår app. Fler och fler upplever att det blir enklare och enklare att hitta barnvakten eller läxhjälpen i kvarteret där man bor.

När under 2021 skapar Yepstr fler ungdomsjobb än McDonald´s?
– Jag vågar inte säga ett specifikt datum. Men har vi inte lyckats någon gång under 2021, lovar jag att bjuda 100 av våra ungdomar på lunch. Och självklart blir det på McDonalds!


För mer information, kontakta:
Max Hellström, 0708-24 21 05
Head of PR, Yepstr
max@yepstr.com

tag