Yepstr ska lansera sin tjänst för företag

25/10/2017
|

Yepstr är en digital tjänst där privatpersoner kan ta hjälp av ungdomar från 15 år för enklare uppdrag. Bokning och betalning sker via en app och försäkring ingår alltid. Inom kort kommer Yepstr lansera sin tjänst för företag också. Det blir då möjligt för företag att använda appen för att hitta unga talanger som vill rycka in och jobba och tjäna extra pengar utan att binda upp sig.

Företagstjänsten pilottestades under hösten tillsammans med fyra företag – CoachHippo, Designgalleriet, Flowlife och Lakrits AB. Ett tiotal ungdomar utförde vitt skilda uppdrag från att uppdatera ett adressregister och packa lakrits till att sköta ett galleri. Det hela föll så väl ut att man beslutade sig för att bygga tjänsten permanent.

– Det var hur kul som helst i helgen! En erfarenhet och upplevelse jag kommer bära med mig länge, säger Estelle, 18 år från Täby, som fick prova på att sälja Flowlifes produkter på en mässa tillsammans med yep-kollegan Emil.

Yepstr lanserar sin tjänst för företag, två yeppare fick sitt första jobb på en mässa

Vill ditt företag annonsera på Yepstr? Ladda ned appen!

Ända sedan starten har Yepstr fått förfrågningar från föreningar och småföretag som har behov av att ta in okvalificerad personal för korttidsuppdrag. För att säkerställa en hög kvalitet har Yepstr utvecklat ett poängsystem där de mest ambitiösa ungdomarna kan klättra i graderna varje gång de utför ett uppdrag som leder till ett positivt omdöme. Det systemet är i dag i full drift och någon gång före årsskiftet kommer Yepstr lansera sin tjänst för företag!

Läs mer om Yepstr här!

Praktiskt kommer det att fungera likadant som för privatpersoner. Uppdragsgivaren registrerar ett konto i appen och lägger ut ett uppdrag. De ungdomar som vill åta sig detta – och har nått poängsystemets nivå fem – svarar och uppdragsgivaren väljer vem som ska få jobbet. Efteråt rapporterar de unga sina arbetade timmar och företaget får en faktura. Timpriset är 240 kronor inklusive allt. Yepstr samarbetar i detta fall med Frilans Finans som sköter sociala avgifter, skatt, pension och försäkring. Företaget behöver bara komma ihåg att betala fakturan.

En som tog chansen att testa var Stefan ''Trendstefan'' Nilsson. Han behövde någon som kunde vakta hans galleri medan han själv åkte på en tvådagarsresa till Amsterdam.

– Att driva Designgalleriet är spännande och vi har massor av roliga utställningar, men i mitt jobb som trendspanare är jag nästan konstant på resande fot. Som trendspanare måste jag också ha koll på nya tekniska lösningar som den här – och jag gillar den. Det funkade väldigt enkelt för mig, säger Stefan Nilsson.

Glad mamma kramar sitt barn

Yepstr - Sveriges tryggaste app för barnpassning

Tonårig flicka planterar växter

Få hjälp i trädgården smidigt via Yepstr

Kvinna leker med två hundar

Hitta en hundvakt i ditt kvarter via Yepstr

Tonårig tjej läser läxor åt en yngre flicka

Läxhjälp tryggt och enkelt via Yepstr

Tonårig tjej serverar mat på en fest

Boka festhjälp via Yepstr

Tonårskille skakar hand med medelålders man i en trädgård

Få hjälp med måla och bygg via Yepstr

Tonårig tjej jobbar med kundservice på ett kontor

Prisvärd hjälp för företag via Yepstr

Person utforskar jobb på Yepstr-appen

Hitta extrajobb via Yepstr

Ta uppdrag från dina grannar, lås upp företagsjobb, tjäna pengar och bygg ditt CV.
Dela artikeln: