background-shape

Yepstr tar in pengar – vill accelerera tillväxten

Yepstr har sedan starten sommaren 2016 organiserat 10 000 svenska ungdomar och 6 000 hushåll på sin marknadsplats för enkla tonårsjobb.
– Vi har vuxit med över 40 procent per månad det senaste halvåret. Nu vill vi gasa och låta hela Sverige upptäcka hur Yepstr hjälper ungdomar tjäna pengar och bygga sina CV, samtidigt som svenska folket får hjälp med sitt livspussel, säger Jacob Rudbäck, vd och grundare. För att uppnå detta tar Yepstr tar in pengar.

Hitta extrajobb

Allting började med att Jacob Rudbäck för tre år sedan ställde sig frågan ”varför ska det vara så svårt att hitta någon som vill klippa en gräsmatta”. I dag förmedlar Yepstr jobb till tusentals ungdomar i Alingsås, Falun, Göteborg, Hudiksvall, Lund, Malmö, Nynäshamn, Stockholm, Södertälje, Uppsala, Västerås, Örebro och många andra orter.

Yepstr tar in pengar. Idéen bildades av att Jacob Rudbäck undrade varför det ska vara så svårt att få hjälp med gräsklippning.

Ladda ned appen du med och ta dig an ditt första jobb!

Nu har bolaget tagit in sin andra kapitalrunda på över tio miljoner kronor för att accelerera tillväxten. Samtidigt stärks styrelsen med Johan Svanström, President för Hotels.com, Stefan Öberg, vd för Tradera och Ebay Sverige, och Richard Sandenskog från Schibsted, som också investerat i rundan.

– Det kommande året ska vi öppna Yepstr i många fler svenska städer. Vi märker att intresset från ungdomarna är stort. Och vi analyserar redan internationella marknader där vi tror Yepstr kommer flyga, berättar Jacob Rudbäck.

Det finns gott om onlinetjänster som förmedlar kontakter för småjobb. Yepstr har valt att fokusera på några av de mest efterfrågade tjänsterna och på säkerhet.

Vill du veta mer om Yepstr? Läs på vår hemsida!

– Just nu är det många som vill få hjälp med hundpromenader, barnpassning och läxläsning. Under sommaren var det istället trädgårdsarbete som gick bra. Jag tror att vårt fokus på kvalitet och trygghet är nyckelfaktorer i vår snabba tillväxt, säger Jacob Rudbäck.

SNABBA FAKTA:

  • Registrering sker med personnummer, telefonnummer och betalkort.
  • Vi håller föräldrar informerade via e-post.
  • Ansvars-, olycksfalls- och egendomsförsäkring via IF Försäkringar ingår
  • De vanligaste uppdragen är barnpassning, trädgårdshjälp och hundpromenader men kategorier som serveringshjälp och IT-support växer snabbt
  • Timkostnaden varierar mellan 75 och 120 kronor per timme beroende på ungdomarnas ålder (utgår från fackförbundens riktlinjer för sommarjobb)
  • Yepstr tar en avgift på 8 procent på varje transaktion
tag