background-shape

Yepstrs ungdomar – uppdrag hos företag

・ Nyheter och Media
tag

Genom jobbappen Yepstr kan privatpersoner som behöver hjälp med att passa barnen, klippa gräset eller servera på en fest få kontakt med en 15-21-åring i närheten. Många familjer har på så sätt kunnat lösa vardagspusslet bättre. De ungdomar som gjort flest jobb och fått högst betyg kan nu även ta uppdrag hos företag.

– Responsen från de företag som testat har varit extremt positiv. Ett av de första uppdragen ledde faktiskt till en omedelbar heltidsrekrytering. Nu har vi börjat upptäcka att det finns många enkla uppgifter – exempelvis inventering av lager, att sälja på en mässa eller att användartesta appar – som lika gärna kan utföras av skolungdomar. Då ger man dem dessutom en chans att tjäna egna pengar och skaffa erfarenhet och referenser, säger Yepstrs vd Jacob Rudbäck.

Ungdomarna kan nu ta uppdrag hos företag via Yepstr, bla. inventering

Många unga kommer till appen helt utan tidigare erfarenheter, men allteftersom de börjar jobba åt sina grannar lär de sig att ta ansvar, komma i tid och visa framfötterna. När de har fått ett antal goda omdömen öppnas också möjligheten att jobba hos företag.

Vill ditt företag ta hjälp av en ungdom? Ladda ned Yepstr och lägg upp ett uppdrag hos ert företag!

En som har testat tjänsten är Catrine Sageryd med byggvarubutiken Mekina:

– Det har aldrig tidigare gått så fort att inventera! Tack vare ungdomarna från Yepstr slapp jag kalla in all min ordinarie personal på helgen vilket kändes skönt. Istället fylldes lagret av energi och pepp från unga som älskade uppgiften, säger hon.

Allt som krävs är att företaget registrerar ett konto och lägger ut sitt uppdrag i appen. De ungdomar som vill åta sig detta svarar och uppdragsgivaren väljer vem som ska få jobbet. Efteråt rapporterar de unga sina arbetade timmar och företaget får en faktura. Kostnaden är 220 kronor per timme och då är allt inkluderat: ungdomens lön (120 kronor i timmen), skatt och försäkring. Eftersom de unga själva väljer när de ska jobba går det bra att kombinera med skolan. Dessutom kan de prova på många olika typer av jobb.

Läs mer om Yepstr här!

– Det är klart att jag vill tjäna pengar, men jag får också möjlighet att utforska vad jag tycker är kul, vilket gör att jag förhoppningsvis vet mer om vad jag vill ägna mig åt i framtiden när jag tar studenten. Dessutom får jag många olika referenser, säger Emil Leijonqvist, 17 år från Bromma.