background-shape

Babyshower present

Ett par gulliga skor givna som en babyshower present

På en babyshower firas den blivande mamman, eller de blivande föräldrarna. Det är tradition att ta med sig en present till en babyshower, men vad ska man köpa? Här kommer vi att ge tips på hur du kan tänka när det gäller babyshower present.

Om du eller din arbetsgivare vill veta mer om vår lösning, kontakta oss gärna!

Exempel på sådant som blivande mammor ofta vill ha

Om du har blivit bjuden till eller anordnar en babyshower och själv är mamma kan du tänka på vad du själv hade velat ha. Annars så finns det en del saker som nästan alltid funkar. Här är några tips på bra presenter till en babyshower:

  • Mjuka djur
  • Aktivitetsleksaker
  • Barnbok
  • Amningskudde
  • Babygym

Traditionen är alltså att köpa saker som egentligen är till bebisen eller sådant som underlättar livet med ett litet barn. Men du kan givetvis köpa något till mamman eller till både mamman och pappan. De förtjänar all lyx de kan komma över efter att just ha fått ett barn!

Lägg ihop till en babyshower present

Många gånger har blivande föräldrar större nytta av någon av de där lite större och dyrare sakerna som måste införskaffas än av en massa små presenter. Det kan alltså vara en bra idé och gå ihop flera stycken och köpa en barnvagn, en babysitter eller något annat som föräldrarna verkligen behöver men ännu inte hunnit fixa. Glöm inte att spara kvitto så att de kan byta i butiken om de föredrar något annat. Att köpa en barnvagn eller liknande kan däremot vara krångligt, läs här om vad som kan vara viktigt att tänka på inför barnvagnsköpet.

Att ge bort en fotosession av en proffsfotograf där gravidmagen kan vara i centrum är ett annat tips! Att gå ihop om presenter minskar risken för dubbletter. Det faktum att många tänker likadant kan annars vara ett problem när det gäller presenter till en babyshower.

Blöjor är en klassiker på en babyshower

En tradition som många följer är att ge bort några paket blöjor. Det är skönt att inte behöva gå och köpa dem i början, utan att ha ett litet lager hemma när allt är nytt med den lilla bebisen. En så kallad blöjtårta är ett roligt sätt att presentera blöjor på. Själva blöjorna binds ihop med ett band och utgör “tårtbotten”, gärna i flera lager. Den kan även dekoreras med användbara grejer som krämer och nappar.

Om vi ändå är inne på saker som alltid går åt, och som är bra att ha hemma, kan djupfryst barnmat faktiskt vara en bra idé. Varför inte hemlagad sådan? Men då är det bäst med en kupong som utlovar maten om ett halvår eller så, eftersom det inte är aktuellt med fast föda än på ett tag.

Är det en pojke eller en flicka?

De flesta par vet om de kommer att få en pojke eller flicka när det är så nära förlossning att det är dags för en babyshower. Om även du vet vad det kommer att bli gäller det att vara lite finkänslig. Vissa föräldrar gillar att få könskodade presenter som blå kläder till en pojke och rosa till en flicka. Andra vill absolut inte ha könskodade presenter. Förmodligen känner du föräldrarna tillräckligt bra för att ha ett hum om vad som passar.

tag