Jobb för 15 åringar

16/5/2023
Behöver du hjälp att hitta jobb som passar för 15 åringar

Är du en ungdom som är intresserad av att jobba lite extra? Söker du jobb som passar för exempelvis 15-åringar? I så fall har du kommit till rätt ställe. Jag kommer gå igenom lite exempel på de bästa sommarjobben, helgjobben och andra möjligheter för 15-åringar att tjäna lite extra pengar.

Sommarjobb för 15-åringar

Sommaren är en bra tid att söka jobb för 15-åringar. Många företag anställer säsongsarbetare, och det finns gott om möjligheter för tonåringar att tjäna lite extra pengar. Här är några sommarjobb för 15-åringar att tänka på:

1. Livräddare

Om du är en stark simmare, överväg att bli livräddare. Många offentliga pooler och stränder anlitar badvakter under sommarmånaderna, och detta kan vara ett bra jobb för 15-åringar som älskar vattnet.

2. Glassbutiksarbetare

Att jobba på en glassbutik kan vara ett roligt och givande sommarjobb för 15-åringar. Du kommer att få interagera med kunder, lära dig om de olika smakerna av glass och tjäna lite pengar samtidigt.

3. Lägerledare på sommarläger

Om du tycker om att arbeta med barn, överväg att bli lägerledare på sommarläger. Många sommarläger anställer tonåringar som rådgivare, och detta kan vara ett bra sätt att få ledarskapserfarenhet samtidigt som de har kul i solen.

Rädda liv som jobb för 15 åring

Var man kan arbeta som 15-åring

Om du letar efter jobb för 15-åringar finns det några ställen där du kan börja söka. Här är några av de bästa platserna att söka arbete som 15-åring:

1. Lokala företag

Många lokala företag, som restauranger, biografer och butiker, anställer 15-åringar för deltidstjänster. Kolla med företag i ditt område för att se om de anställer.

2. Familjeägda företag

Familjeägda företag är ofta mer villiga att anställa unga arbetstagare än större företag. Om du känner till några familjeägda företag i ditt område, överväg att kontakta för att se om de anställer.

3. Jobbwebbplatser

Det finns ett antal jobbwebbplatser som är specialiserade på ingångsjobb för tonåringar. Några populära webbplatser inkluderar Academic work, tekniksprånget eller yepstr.

Tjäna pengar som 15-åring

Om du är en 15-åring som vill tjäna lite extra pengar finns det några saker du kan göra för att öka din inkomstpotential. Här är några tips för att tjäna pengar som 15-åring:

1. Bygg ditt CV

Ju mer erfarenhet du har, desto mer värdefull kommer du att vara för potentiella arbetsgivare. Överväg att vara volontär eller ta praktikplatser för att få erfarenhet inom ditt intresseområde.

2. Be om mer ansvar

Om du redan är anställd, överväg att be din chef om mer ansvar. Detta kan hjälpa dig att lära dig nya färdigheter och därmed ibland öka din lön också.

3. Börja jobba med småjobb

Om du har svårt att få en anställning på grund av bristande arbetslivserfarenhet är det kanske dags att överväga lite mindre jobb. Till exempel via plattformar som yepstr kan man få sitt första jobb och börja tjäna sina egna pengar

Barista är perfekt jobb för 15 åringar

Helgjobb för 15-åringar

Om du letar efter helgjobb för 15-åringar finns det många alternativ att välja mellan. Här är några helgjobb att tänka på:

Barnvakt

Om du tycker om att arbeta med barn, överväg att erbjuda dina tjänster som barnvakt. Många föräldrar letar efter pålitliga och pålitliga tonåringar att titta på sina barn på helgerna.

Husdjursvakt

Om du är en djurälskare, överväg att erbjuda dina tjänster som djurvakt. Du kan ta hand om människors husdjur medan de är borta på helgerna och tjäna lite extra pengar på det.

Trädgårdsarbete

Om du inte har något emot att smutsa ner händerna, överväg att erbjuda dina tjänster för trädgårdsarbete. Du kan klippa gräsmattor, kratta löv eller göra andra udda jobb för människor i ditt närområde.

Sammanfattningsvis finns det många jobb för 15-åringar att välja mellan. Oavsett om du letar efter ett sommarjobb, ett helgjobb eller ett sätt att tjäna lite extra pengar, finns det många möjligheter där ute. Ha dessa tips i åtanke när du börjar ditt jobbsökande, och kom ihåg att vara positiv och uthållig. Lycka till!

Glad mamma kramar sitt barn

Yepstr - Sveriges tryggaste app för barnpassning

Tonårig flicka planterar växter

Få hjälp i trädgården smidigt via Yepstr

Kvinna leker med två hundar

Hitta en hundvakt i ditt kvarter via Yepstr

Tonårig tjej läser läxor åt en yngre flicka

Läxhjälp tryggt och enkelt via Yepstr

Tonårig tjej serverar mat på en fest

Boka festhjälp via Yepstr

Tonårskille skakar hand med medelålders man i en trädgård

Få hjälp med måla och bygg via Yepstr

Tonårig tjej jobbar med kundservice på ett kontor

Prisvärd hjälp för företag via Yepstr

Person utforskar jobb på Yepstr-appen

Hitta extrajobb via Yepstr

Ta uppdrag från dina grannar, lås upp företagsjobb, tjäna pengar och bygg ditt CV.
Dela artikeln: