background-shape

Vår vd svarar: Jag vill bli entreprenör och undrar vad du gjorde efter gymnasiet?

・ Tips och guider
tag
Vill du bli entreprenör? Läs vad vår vd Jacob själv gjorde efter gymnasiet!
Vår vd Jacob berättar om vad han själv gjorde efter gymnasiet för att bli entreprenör

Hej Albin!

Kul att du tycker att entreprenörsspåret låter spännande! Jag ska försöka svara så gott jag kan 🙂

Efter gymnasiet så kände jag att jag gärna hade provat på att bli entreprenör en vacker dag. Så jag pratade lite med min mentor om det och han sa att då var de förmodligen bäst att ta en ingenjörs eller ekonomiutbildning. Just eftersom de är så ”breda”. Dessutom gillade jag matte och schack och sånt sen tidigare så det kändes rätt naturligt.

Så jag sökte till Industriell Ekonomi på Chalmers. Jag kom inte in på betyg så skrev högskoleprovet och kom in på det.

Men innan jag började så passade jag på att backpacka runt världen och få det ur systemet så att säga 🙂 Vi hade hur kul som helst!

När jag pluggade på Chalmers så såg jag till att hänga med vänner som var ambitiösa. Inte bara de som gillade att festa så att säga 🙂 Och det blev så att vi tillsammans bestämde oss för att plugga dubbelt på Handels. Så jag tog en Masterexamen där också. När man gör det med sina vänner och festar på kvällarna och pluggar på dagarna så känns det inte så jobbigt faktiskt – bara kul.

Och det är verkligen något jag inte ångrar. För en bra utbildning ger en ett bra självförtroende. Det man lär sig kanske inte är så himla användbart alltid 🙂 Men man lär sig att ta till sig mycket information snabbt! Och dessutom visar man att man kan jobba hårt – vilket många arbetsgivare vill se.

Självklart finns det många banor fram till målet – och jag tror mer och mer att utbildning inte är superviktigt längre. Men! Jag skulle ändå rekommendera det. Att ha en bra utbildning i ryggen och dessutom sett till att få någorlunda bra betyg därifrån kommer bara stärka ditt självförtroende och dessutom öppna väldigt många dörrar.

Tack vare min utbildning så fick jag sen mitt första riktiga jobb i Australien där jag tjänade nästan 120 000 kr i månaden som 25-åring (!!!!) så om man är redo att jobba hårt och kasta sig ut i världen så öppnar sig många dörrar. Obs att jag lämnade det jobbet efter 9 månader för jag tyckte det var tråkigt och tog ett annat jobb där jag jobbade dubbelt så mycket och fick mindre än halva min tidigare lön.

När jag fyllde 30 år så kände jag att jag äntligen snubblade över den ide som jag kunde brinna för resten av livet. Jag var redo att bli entreprenör 🙂

Lycka till nu!
Jacob