Söker du trädgårdshjälp?

Visst är det något alldeles speciellt med en kaffe utomhus i en prunkande grön trädgård? Lugnet som infinner sig när stressen lagt sig, fåglarna kvittrar och kaffekoppen är sådär härligt varm i din hand. Ja, det här med trädgård är verkligen något som många gillar. Men det är inte bara lugn och harmoni som hör trädgården till, eller hur? Bakom de blommande fruktträden, färgglada rabatterna och den gröna gräsmattan ligger många timmars arbete. Allting handlar om prioriteringar, förstås. Men ibland kan det behövas ett par extra händer för att hinna med allt. 

Få hjälp när tiden inte räcker till 

Idag finns det många olika aktörer som gärna hjälper dig med ditt trädgårdsarbete. Och de flesta erbjuder olika typer av tjänster och paket. Du kan exempelvis välja att ha löpande trädgårdshjälp, eller få hjälp med vår- och höststädning. Det finns även mer specifika semesterpaket, eller upplägg som innebär att någon kommer vid enstaka tillfällen. Behoven kan ju se väldigt olika ut under året. Men med tanke på det stora utbudet, så kommer du säkerligen, oavsett när och hur du vill ha hjälp, hitta en trädgårdstjänst som levererar det du önskar.

Priserna ligger mellan 90 kr- dryga 1000kr/timme, allt beroende på vem du anlitar och på vilken basis. Det finns också aktörer som är extra duktiga på just beskärning av buskar och träd, vilket absolut kan vara värt ett lite högre pris om man vill att allt ska bli helt rätt.

Jobba som trädgårdshjälp

Vill du hjälpa till att rensa ogräs, klippa gräsmattan eller trimma häcken? Tycker du om att röra på dig och att vara utomhus? Då kanske trädgårdarbete är något för dig! Det är ett extrajobb som inte bara ger dig frisk luft och gröna fingrar, utan även arbetslivserfarenhet och ett bra jobb att lägga till i ditt CV.

Vad får man göra som trädgårdshjälp? 

Som trädgårdshjälp kan du få sköta det mesta som har med trädgården att göra. Det kan vara att kratta löv, sätta frön, klippa gräsmattan, vattna rabatter, eller trimma buskar. I och med våra fyra årstider kan uppgifterna variera mycket under året. Och behovet av hjälp kan se olika ut beroende på trädgårdens storlek, och vilka intressen ägaren själv har när det kommer till odling eller liknande. Det kan även röra sig om att beskära träd eller skörda sommarens frukt och bär. Att jobba som trädgårdshjälp är ett lugnt och skönt uppdrag, som du oftast utför själv och helt på egen hand. Så varför inte se det som en möjlighet att tjäna lite extra pengar samtidigt som du får lite tid för dig själv ute i friska luften?

Hur får man jobb inom trädgårdsskötsel?

Det kan vara lite klurigt att veta hur man ska gå till väga för att få sitt första jobb. Eller hur? Det absolut lättaste sättet är såklart att fråga runt bland vänner och bekanta om någon av dem behöver hjälp, men det är inte alltid man får napp den vägen. Så vad gör man då? Jo, numera det finns många olika förmedlare du kan hitta och vända dig till via nätet. Får du jobb via någon av dem så slipper du tänka på saker som försäkring, skatt, eller löneförhandling.

 Yepstr är en app som riktar sig direkt till ungdomar, där även du under 18 år kan få uppdrag inom flera olika områden, däribland trädgårdsskötsel. 

Vad tjänar man som trädgårdshjälp?

Vad du har för lön skiljer sig väldigt mellan de olika förmedlarna, och beror även på din ålder och tidigare erfarenhet. Ett bra tips är att kolla runt ordentligt och jämföra de olika villkoren och uppläggen, så att du väljer att gå via den aktör som gynnar och passar dig bäst. Vissa kan vara mer fasta i sina tider, och du som arbetstagare kan ha svårt att påverka ditt schema. Andra är friare och låter dig bestämma mer själv.

Hos Yepstr tjänar en trädgårdshjälp mellan 92-140kr/timme, och det är du som tillsammans med uppdragsgivaren bestämmer dagar och tider. Dessutom är det ni som kommer överens om vilken lön som känns rimlig. Schysst va?

Hitta trädgårdshjälp i ditt område

Oavsett om du är på jakt efter att få hjälp med din trädgård, eller efter uppdrag som trädgårdshjälp, är det väl ett drömscenario att hitta det du söker nära dig? Kanske kan grannens tonåring se efter blommor och gräsmatta när du är på semester? Kanske är det du som är grannens tonåring?

Även om ni bor nära varandra kan det vara svårt att få kontakt, det har vi förstått. Det är därför vi finns. Nu slipper du sätta upp en lapp i mataffären, eller ringa runt – nu kan du sköta allt i vår app.

På Yepstr finns tusentals duktiga ungdomar som letar uppdrag, och minst lika många som behöver hjälp med olika saker i vardagen. I vår app får ni lätt kontakt med varandra, och är helt fria att lägga upp era tider precis hur ni vill. Det ska inte vara svårare än så.