3 saker att göra i trädgården i oktober

Jacob Rudbäck
Jacob Rudbäck
26/6/2020
att kratta bort löv från marken är viktigt att göra i trädgården i oktober

Hösten är här på riktigt! Nedan får du några tips på saker att göra i trädgården under oktober. Om du letar efter fler tips kring trädgård är odla.nu en bra sida. Om du behöver en extra hand i höstträdgården vill vi tipsa om de duktiga ungdomarna som finns här på Yepstr och letar efter ett extrajobb. Läs mer om trädgårdshjälp via Yepstr här!

Höstfix i trädgården under oktober

I oktober blir allt långsamt mindre och mindre grönt, men det är viktigt att inte glömma bort sin kära trädgård. Det är nämligen nu man kan sätta förutsättningarna för nästa års gröna säsong, och ju mer du gör nu, desto lättare och finare blir det till nästa säsong.

Rensa ogräs en sista gång
Det kan kännas som ogrässäsongen är över, men kom ihåg att det kommer en ny om bara ett halvår. Insatsen du gör nu kommer vara mycket värd i vår! Ditt framtida jag kommer att tacka för varenda planta ogräs som rycks upp ur jorden nu då det blir svårare för dem att återkomma till våren.

Plocka bort rutten frukt från träden
Se till att ta bort ruttna frukter som sitter i träden för annars kan du ha sjukdomar som sitter kvar i trädet över vintern och till nästa säsong. Förutom att bara se mycket trevligare ut så är det alltså bra för trädet också. De ruttna frukterna passar utmärkt i komposten eftersom de innehåller mycket näring och nästa års gödsel blir alltså mer näringsrikt.

Gör gräsmattan redo för vintern
För mycket löv på gräsmattan är inte bra eftersom det kan orsaka vinterskador till våren. Kratta gärna bort det mesta (men spara en del till maskarna) och lägg i kompost eller under buskar eller i rabatter. Det blir till extra näring och agerar som ett skydd mot tjälen som annars kan vara skadligt.

Glad mamma kramar sitt barn

Yepstr - Sveriges tryggaste app för barnpassning

Tonårig flicka planterar växter

Få hjälp i trädgården smidigt via Yepstr

Kvinna leker med två hundar

Hitta en hundvakt i ditt kvarter via Yepstr

Tonårig tjej läser läxor åt en yngre flicka

Läxhjälp tryggt och enkelt via Yepstr

Tonårig tjej serverar mat på en fest

Boka festhjälp via Yepstr

Tonårskille skakar hand med medelålders man i en trädgård

Få hjälp med måla och bygg via Yepstr

Tonårig tjej jobbar med kundservice på ett kontor

Prisvärd hjälp för företag via Yepstr

Person utforskar jobb på Yepstr-appen

Hitta extrajobb via Yepstr

Ta uppdrag från dina grannar, lås upp företagsjobb, tjäna pengar och bygg ditt CV.
Dela artikeln: