background-shape

4 saker att göra i trädgården i september 

・ Att göra i trädgården
tag
trägården i september

Här får du tips på vad som är bra att göra i trädgården under september. Fler bra rekommendationer och tips kring trädgårdsskötsel hittar du på sajter som till exempel Odla.nu. Letar du efter en extra hand i trädgården? Läs mer om trädgårdshjälp via Yepstr här!

Hitta trädgårdshjälp idag


Gör detta i trädgården under september

Plantera nya träd
Det är perfekt att plantera träd i september, men se till att sätta upp gnagskydd. Speciellt på fruktträd som har en extra smaskig bark enligt många djur. Rådjur, harar och kaniner är speciellt förtjusta i den unga, friska barken under vintertid.

Städa upp, men inte för mycket
Självklart kan du kratta och göra det fint, men för maskarnas skulle bör du lämna kvar lite löv på gräsmattan. De drar nämligen ned dom och gör jorden med näringsrik till nästa år.

Fortsätt klippa gräsmattan
Din gräsmatta ska fortsätta klippas till den inte växer något mer och bestämt sig för att vila för året. Tips! Om löven börjat samlas på gräsmattan och du inte vill kratta är ett smidigt alternativ att bara klippa sönder dem med gräsklipparen. Det som blir över kommer maskarna ta hand och och det blir en fin jordförbättring.

Gå loss med att plantera
Visste du att september är den bästa månaden för att plantera? Värmen är kvar i jorden och luften är fuktig. Köp och plantera gärna vårlökar nu, så har du vackra och färggranna blommor till våren. 

Läs mer:
3 saker att göra i trädgården i oktober