background-shape

5 saker att göra i trädgården i juli

・ Att göra i trädgården
tag
att växa en gräsmatta med blommor är något som kan vara bra att göra i trädgården i juli

Här får du några korta tips på vad som är bra att göra i trädgården i juli. För mer innehåll kring trädgård och hemmet tipsar vi om sajten odla.nu.

Hitta trädgårdshjälp idag

Trädgårdstips för juli månad

Toppa tomatplantorna
Tomatplantorna växer rejält nu. För att odla de bästa, solmogna tomaterna, måste man toppa eftersom mycket kraft och näring annars går åt att växa plantan istället för att utveckla de härliga tomaterna. 

Gödsla med gräsklipp
Ta hand om gräsklippet och lägg ut det i grönsakslandet eller rabatterna. Utöver extra näring hålls dessutom fukten kvar längre så du slipper vattna lika ofta. Har du ingenstans att göra av det kan du alltid fylla på komposten!

Gallra ur fruktträden
Genom att gallra ut frukter som sitter för tätt gör du så att konkurrensen blir mindre, dvs de frukter som får vara kvar blir större och godare. Man brukar säga att det ska få plats en näve mellan varje äpple och två fingrar mellan varje plommon.

Fortsätt att rensa ogräs
Detta är nödvändigt att göra så att de inte konkurrerar ut dina blommor och grönsaker. Se till att vara extra aggressiv mot fröogräs så att de inte hinner sprida sig vidare allt för snabbt. växer det i en rabatt kan det vara bra att lägga ut täckbark för att hjälpa till att skydda mot ogräset.

Gör nässelvatten och gödsla landet 
För mer näringsrik bevattning av trädgårdslandet kan du ta fram en hink med vatten, lägg i nässlorna och låt ligga i ett par dagar. Rör om någon gång om dagen för bäst effekt. Efter 2-3 dagar luktar blandningen inte speciellt bra men är då klar. Sila då bort nässlorna och späd ut med vatten. Perfekt att vattna och gödsla grönsakslandet med!

Nu glider vi in i sensommaren och annat småfix, läs mer:
4 saker att göra i trädgården i augusti