background-shape

6 saker att göra i trädgården i april 

・ Att göra i trädgården
tag
träd med fina blommor

Här kommer tips på saker som är bra att göra i trädgården under april. För ännu fler bra råd kring trädgårdsskötsel och hemmafix vill vi även tipsa om Odla.nu som är en riktigt bra sajt. Letar du efter lite trädgårdshjälp? Det hittar du här på Yepstr. Läs mer om trädgårdshjälp här!

Hitta trädgårdshjälp idag

Trädgårdstips att göra under april

Kratta bort löv och kvistar på gräsmattan.
Men se till att gräsmattan har hunnit torka ordentligt först så att du inte riskerar att skada den. Det blir mycket finare och gräset får mer solljus.

Piffa till er kompost.
Gräv och vänd runt med en trädgårdsspade så att det kommer in luft i jorden. Detta kan vara bra att ha som gödsel för framtidens trädgårdsväxter.

Ta tag i ogräsrensningen så tidigt ni kan.
För att förhindra mer ogräs är det bra att plantera marktäckade växter, lägga ut täckbark eller markduk. Att göra en satsning redan på det lilla som hunnit växa i April kan definitivt vara värt det.

Rensa bort döda grenar.
När häckar och buskar börjar bli gröna av löv är det lätt att se vilka grenar som dött under vintern. Ett tips är att spara undan till Valborgselden, det blir skönt att slippa leta!

Börja gödsla buskar, häckar och unga träd
För bäst effekt så bör du använda långsamverkande gödsel. Exempel på sådant är stallgödsel, kogödsel (finns att köpa på säck) eller kompost. 

Förbered jordgubbslandet för sommaren.
Just med jordgubbar bör du vänta med gödning tills efter sommaren, men däremot kan du ta bort vissna blad och andra döda växtdelar för att göra plantorna glada. De flesta saker att göra i trädgården i april är förberedelser, men jordgubbslandet måste nog vara det viktigaste. De röda godingarna är så viktiga för sensommarens obligatoriska picknickar.


Läs mer:
6 saker att göra i trädgården i maj