5 saker att göra i trädgården i juli

Publicerat 26 juni, 2020 in ・ Trädgårdshjälp

Kom igång

Du hittar Yepstr i Google Play och App Store eller ange ditt telefonnummer så SMSar vi en länk till appen!

Google Play Store App Store

Här får du några korta tips på vad som är bra att göra i trädgården i juli. För mer innehåll kring trädgård och hemmet tipsar vi om sajten odla.nu.

Trädgårdstips för juli månad

Toppa tomatplantorna
Tomatplantorna växer rejält nu. Om du inte toppar, går mycket kraft åt att växa plantan istället för att utveckla mogna tomater. 

Gödsla med gräsklipp
Ta hand om gräsklippet och lägg ut det i grönsakslandet eller rabatterna. Utöver extra näring hålls dessutom fukten kvar längre så du slipper vattna lika ofta. 

Gallra ur fruktträden
Genom att gallra ut frukter som sitter för tätt gör du så att konkurrensen blir mindre, dvs de frukter som får vara kvar blir större och godare. Man brukar säga att det ska få plats en näve mellan varje äpple och två fingrar mellan varje plommon.

Fortsätt att rensa ogräs
Detta är nödvändigt att göra så att de inte konkurrerar ut dina blommor och grönsaker. Se till att vara extra aggressiv mot fröogräs så att de inte hinner sprida sig vidare allt för snabbt. 

Gör nässelvatten och gödsla landet 
Ta fram en hink med vatten, lägg i nässlorna och låt ligga i ett par dagar. Rör om någon gång om dagen. Efter 2-3 dagar luktar blandningen inte speciellt bra. Sila då bort nässlorna och späd ut med vatten. Perfekt att vattna och gödsla grönsakslandet med!

 

Läs mer:
4 saker att göra i trädgården i augusti