background-shape

Badleksaker – här är barnens favoriter!

badleksaker

Att få ett barn att bada kan vara hur lätt som helst, om man har ett barn som gillar vatten. Har man däremot ett barn som inte gillar vatten kan badet bli något av en vardagsprövning. En vardagsprövning till. Du som vet, du vet. Det finns dock några knep och hjälpmedel som du som förälder kan ta till för att göra upplevelsen mer lustfylld för ditt barn och således även för dig som förälder. Vad är då hemligheten? Jo – badleksaker. Här hittar du de mest populära leksakerna att ha med sig i badet, och tips på var du kan köpa dem.

Hitta barnvakt idag

Obs! Vi kan såklart inte garantera att produkterna som listas nedan mirakulöst kommer lösa alla barnets eventuella problem med vatten, men kanske något av dem, och visst är det väl värt ett försök?

Olika typer av badleksaker

Vilken typ av badleksak som passar bäst beror såklart på om barnet ska leka med den i ett badkar, badbalja eller i ett större vattendrag såsom en sjö, i havet eller i en pool. Det gäller att hitta rätt leksak för ändamålet helt enkelt. Här hittar du tips på roliga badleksaker som funkar i badbalja eller badkar.

Åldern på ditt barn spelar också in på valet av badleksak. Under ditt barns första månader sa de inte bada alltför ofta eller länge, då vattnet kan torka ut den känsliga huden. Man brukar säga max 1-2 bad i veckan. När barnet blir äldre och börjar krypa och därmed också blir lite smutsigare till vardags, kan det bada oftare. Smart är att tillsätta lite badolja i vattnet oavsett barnets ålder.

badande barn - badleksaker

Köksgrejer – perfekta badleksaker

Det finns en mängd olika leksaker att köpa, och du skulle säkert kunna fylla hela badkaret med grejer, men du behöver inte heller nödvändigtvis köpa ”riktiga” badleksaker – kolla vad du kan hitta i skåp och lådor därhemma. Ofta kan ett barn nöja sig hur bra som helst med helt vanliga köksgrejer såsom en matlåda, ett decilitermått eller en sil. Det är sant! Givetvis kan det ju vara roligt att ge barnet något med lite extra färg och kanske någon cool effekt, sådana saker hittar du massa tips på här nedan.

badleksaker

Saker som flyter

Att barn tycker om att bada med saker som flyter är knappast någon hemlighet, och utbudet av badleksaker av den sorten är därför stort. De allra populäraste grejerna att ha i badkar och badbalja är små flytande plastdjur i olika färger och former – alla har väl koll på den klassiska badankan? Numera finns det alltifrån “riktiga” djur till mer fantasifulla figurer som blinkar och sprutar vatten. Du hittar även fordon såsom bilar och båtar. De allra flesta av de som finns på marknaden idag är tillverkade av bra plaster som inte innehåller några ämnen som kan vara farliga för barnet. Var dock noga med att kolla vilken typ av plast leksakerna är gjorda av, man kan aldrig vara nog säker.

Babyshop hittar du ett brett sortiment av badleksaker för små och stora barn.

Även Babyland har mycket att välja på, likaså Apotek Hjärtat och apotea.se.

hinkar - badleksaker
Bilden kommer från Apotek Hjärtat

Saker att ösa med

Många barn älskar att få stå och leka med vatten vid kranen i köket eller badrummet, och det är likadant när de badar – de gillar att ösa och hälla. Till detta ändamål är köksgrejerna toppen. Matlådor, plastglas, decilitermått, silar, slevar – allt som går att fylla med vatten.

På nätet kan du hitta figurer som kan fyllas med vatten och som sedan sprutar ut det åt alla håll och kanter, exempelvis det här biet från Apotek Hjärtat. Där hittar du även hinkarna på bilden ovan.

vattenspruta
Bilden kommer från Apotek Hjärtat

Badskum

Det kanske allra enklaste knepet för att krydda till badet är att ha i lite badskum. Om det bara är vanliga vita bubblor du är ute efter så hittar du det i en vanlig matvarubutik, vill du ha lite större effekt vad gäller färg så finns det flera olika sorters skum att köpa på nätet. Då kan du inte bara välja vilken färg du vill ha, utan också om det är något speciellt tema – exempelvis blått skum med haj-tema. Då ingår en haj-figur i köpet. På Apotek Hjärtat hittar du detta.

Gillar ditt barn Bamse eller Alfons Åberg? Dessa populära badskum finns att köpa på flera olika ställen däribland Meds, Apotea, Apotek Hjärtat mfl. På Babyland hittar du även Alfons som badfigur!

lush.se hittar du också alltifrån rogivande till uppiggande badskum för barn.

En groda med inbyggd bubbelmaskin kanske kan vara något? Eller kanske en krabba med samma funktion? Du sätter enkelt fast dem på badkarskanten och så sprutar de bubblor för hela slanten! BadGrodan finns i två olika figurer och du hittar dem på Babyland eller OhBaby.

badskum
Bilden kommer från lush.se

Badkulor & bomber

Badkulor är små kulor som är fyllda av badolja i olika färger och som smälter och sprider färg i badvattnet. Det blir en häftig effekt och det finns många olika varianter att välja mellan. Badbomber är snäppet coolare än badkulorna – de är större och bubblar och fräser vid vattenytan när färgen sprider sig. Detta kan vara en smart grej att vänta lite med tills barnet blivit ett par år i alla fall.

Numera finns det en mängd olika färger och former att välja på. På Lyko hittar du både badkulor och badbomber.

Lush är experter på allt som gör badet både härligare och roligare. Där hittar du mängder av badbomber i olika färger och former. Kanske kan du hitta något till dig själv också?

Apotek Hjärtat hittar du en mängd olika badleksaker, badskum och andra roliga saker att ha i badet.

bokstäver
Bilden kommer från fyndiq.se

Pedagogiska leksaker

Börjar ditt barn intressera sig för bokstäver? Varför inte låta alfabetet följa med i badet? På ABC leksaker hittar du flytande bokstäver i olika färger som går att fästa på badkarskanten eller kaklet. Med i paketet kommer också ett fiskespö att fånga upp alla bokstäver med. Rekommenderad från 3 år.

Du hittar flytande bokstäver som även de fäster på badkarskanten hos Babyland och Fyndiq.

badleksaker
Bilden kommer från ABC leksaker

Mer avancerade badleksaker

Det finns såklart även lite mer komplicerade och större saker att leka med i badet, som passar lite äldre barn. På ABC Leksaker hittar du exempelvis denna ganska så komplicerade vattenbana (se bilden ovan) som du lätt monterar på badkarets ena sida med hjälp av sugproppar. Det suger sedan upp vatten ur badkaret automatiskt tack vare ett batteri.

Där hittar du också ett annat vattensystem med inbyggd handdusch. Coolt va?

Hitta barnvakt idag

vår blogg  har vi samlat en massa texter som har med barn att göra. Du kan bland annat läsa mer om HLR för barn, få tips om vilka stolar som är bäst för de allra yngsta, och få råd kring vad du kan göra om ditt barn drabbas av ögoninflammation, vattkoppor eller förstoppning.

Du hittar även filmtips för de allra yngsta och våra favoritfilmer för barn från 7 år.

tag
Vatten, vatten, bara vanligt vatten. Nja, riktigt så lätt är det inte alltid att få ett barn att bada. Ibland kan det vara riktigt svårt. Eller hur? Vi har därför listat de populäraste badleksakerna, så att badet blir något att se fram emot, både för barn och förälder! Hur får man då ett glatt, rent barn? Här har du tipsen!