Jobba som eventpersonal

 

Det finns vissa extrajobb som är lite festligare än andra, det här är ett av dem. Att jobba som eventpersonal kan innebära många olika arbetsuppgifter, och beror mycket på vilket typ av event eller fest du jobbar på. Det kan handla om konferenser, jobbevenemang, födelsedagsfester, bröllop, dop, ja, listan är lång.

 

En konferens eller ett jobbevenemang är inte alltid någon direkt festlighet, men innefattar folk, mat och mingel. Vanliga arbetsuppgifter kan då vara att fixa namnskyltar, ta fram bord och stolar, svara på lokalfrågor, och se till så att mat och fika finns tillgängligt när det är dags för lunch eller paus.

 

Födelsedagsfester, bröllop och dop är desto festligare. Då kan uppgifterna vara alltifrån att pynta lokalen och hjälpa till med dukning och bordsplacering, till att förbereda och servera mat och dryck.

 

 

Hitta hjälp till din fest

 

Numera kan du få hjälp med precis allt – planering, dekorering, servering. Det finns företag som enbart jobbar med att planera fester och events, och erbjuder personal till festligheternas alla olika delar. Du behöver inte lyfta ett finger själv, om du inte vill. De fixar allt från början till slut.

 

Det finns också tjänster där du kan hitta personer som gärna hjälper dig med de olika bitarna, men där du själv har kvar det övergripande ansvaret.

 

Priserna för detta skiljer sig mycket. Det är såklart dyrare att leja bort hela ansvaret på någon annan, än att bara ta in lite hjälp. Så fundera över budget, hur mycket tid du själv har att lägga på planering och fix, och hur involverad du själv vill vara i förberedelserna. Leta sedan hjälp utifrån dina egna önskemål.

 

 

De 2 viktigaste tipsen inför festplaneringen

 

  • Börja med budget – på så sätt får du direkt koll på hur många du kan bjuda och vad saker och ting får kosta.

 

  • Prioritera – vad är viktigast: många gäster, lyxig mat eller stor lokal? Prioritera!

 

Det finns såklart en mängd tips på hur du lyckas få till en riktigt dunderfest, men har du gjort budget och prio-lista har du en bra grund att stå på inför vidare planering.