background-shape

Festtips – för svensexan på hemmaplan

・ Fest och Event
tag
En svensexa behöver inte betyda en resa utanför Sveriges gränser – det kan vara minst lika roligt att anordna festen på hemmaplan. Det viktigaste i en lyckad fest är såklart en grym gästlista – men det finns några andra knep att ta till för att lyckas med en riktigt bra svensexa. Här kommer tre tips på hur du anordnar en kväll att minnas och längta tillbaka till!

Svensexa – inomhus eller utomhus?

Första steget efter att gästlistan är satt är att börja tänka på vart svensexan ska hållas. Ett alternativ är att hålla det hemma hos någon inomhus, att föredra är hemma hos någon annan än brudgummen då en svensexa av tradition är en överraskning. 

Hitta extrajobb

En annan lösning att hyra ett partytält! På ett sätt blir det enklare att hålla rent och städa dagen efter samt att festen hålls lite mer separat från omgivningen vilket minskar risken för att störa någon annan som bor i huset. Det finns många olika typer av partytält att hyra, fundera över vad som skulle passa för just den svensexan som du anordnar. 

Hyr en badtunna

En garanterad uppskattad aktivitet på given svensexa är att bada badtunna. Det är något som funkar oavsett årstid och som de allra flesta njuter av att göra. Bjud på något gott kallt att dricka så har du en svårslagen kombination. Skulle det inte finnas någon badtunna att låna under kvällen finns det även badtunnor att hyra, då står tunnan monterad på ett släp som gör tunnan lätt att hantera. 

Låt någon annan fixa maten

Finns det ingen kock i gruppen – beställ catering. Det finns massor av olika firmor att välja bland som kan leverera mat utefter temat på svensexan. God mat är något som är värt att lägga lite extra pengar på, speciellt om svensexan görs på hemmaplan där många andra kostnader redan har minskat. 

Tycker brudgummen om att laga mat? Laga maten tillsammans! Tycker brudgummen om att laga mat är en ännu bättre idé att laga maten tillsammans, en rolig aktivitet som med lite planering även funkar i en större grupp. Det finns till exempel matlagningskurser där en kock kommer hem och guidar en genom en middag – från köket till bordet.

Behöver du har mer inspiration och idéer till vad som går att göra på en svensexa? Här finns mer tips på saker att tänka på inför festen!