background-shape

Så skapar du digitala festen

・ Fest och Event
tag
Den digitala festen är det nya normala – och du behöver inte tumma på feststämningen. Var den första i gänget och bjud in till en digital kväll dina vänner sent ska glömma. Här kommer våra bästa tips på hur du skapar en digital fest!

Boka barnvakt i förväg

Även föräldrar kan behöva få roa sig utan barn någon gång ibland. De små liven är självklart underbara men kan bli ett stressmoment under festen. Många gånger har de även det roligare tillsammans med en barnvakt eller hos andra kompisar. Är de annars självklara barnvakterna kanske själva bjuda på festen är ett bra alternativ att hyra in en barnvakt, den speciella kvällen till ära!

Hitta barnvakt idag

Hitta en barnvakt till barnen under festen här!

Låt en kändis hälsa alla välkomna. 

Bjud på något extra och låt en kändis hälsa alla välkomna på festen! Sätt ribban från första stund, en händelse som definitivt kommer göra kvällen riktigt minnesvärd. Det är lättare än vad man kan tro att beställa en videohälsning från en kändis eller profil och det finns en hel del att välja bland. Ni bokar en videohälsning, kändisen spelar in den och skickar den till er som ni sedan kan spela upp för era gäster.  

Hitta ett ställe för den digitala festen

Det finns flera fördelar med att ha en digital fest! Du slipper oron att hitta en passande lokal som är ledig på det tänkta datumet, du slipper även den tråkiga städningen dagen efter och du slipper dessutom betala dyra pengar för en hyra av lokal – använd istället ett digitalt verktyg för videomöten. Det går även att dela upp gästerna i olika ”rum” för att få till känslan av ett mingel eller vid olika aktiviteter där gästerna behöver delas upp i mindre grupper. 

Rolig digitala aktiviteter

Det finns massor av roliga aktiviteter som även går att göra digitalt, varför inte anordna en digital frågesport? En frågesport är en stämningshöjande aktivitet som gör att gästerna lär känna varandra och sätter igång tävlingsandan. Det är även en relativt lätt aktivitet att förbereda och kan anpassas beroende gästlista och festens tema. 

 

Bjud på något tilltugg

Bara för att festen är digital ska inte gästerna behöva gå hungriga. Buda över en påse med tilltugg som du själv plockat ihop från en webmatbutik eller se om det går att ordna från en lokal restaurang. Är det ett minde fest kanske du själv kan lämna en festpåse med snacks, god dricka och fina dekorationer för att maximera feststämningen?

Du väljer själv nivå på din fest. En digital fest kan på ett sätt vara både enklare och billigare att anordna men det går även att höja nivån rejält med mer påkostade lösningar. Så som att buda över mat och anordna mera avancerade aktiviteter. Bara fantasin sätter gränsen!