background-shape

Flyttips – 10 tips för en smidig flytt

tips för flytten

Att flytta till ett nytt hem innebär ofta en stor glädje och fjärilar i magen. Någonting man tyvärr inte kan säga om själva förberedelsen inför flytten; det ska packas, det ska fixas, vilket kräver såväl fokus som energi. För att underlätta den stora dagen och göra din flytt så smärtfri som möjligt har vi sammanställt en checklista med 10 bombsäkra flyttips.

Hitta extrajobb

flytthjälp, ungdomsjobb via Yepstr
Flytten blir enklare med extrahjälp via Yepstr

Våra 10 flyttips:

1# Flyttips: Packa ALLT i kartonger

Du spar tid genom att lätt kunna bära och stapla grejerna i flyttbilen. Dessutom slipper du repa lampor, bryta grenar av växter eller få vetemjöl i hela bakluckan.

2# Flyttips: Boka pigga ungdomar

Upplever även du att alla vänner helt plötsligt skulle ha släktmiddag, åka på weekendresa eller att de blev akut magsjuka så fort du nämner ordet flytt? Boka pigga och glada ungdomar istället! På appen Yepstr får du svar samma dag, till en billig penning på ca 90 kr/h. Boka flytthjälp

3# Flyttips: Använd magväska

Det är mycket småsaker du kommer att behöva, och i all stress är det lätt att lägga ifrån sig bilnycklar, mobil, skruvmejsel och gummisnoddar på ”smarta” ställen här och var.  Se till att du alltid bär med dig det viktigaste men ändå har händerna fria för att lyfta och bära.

4# Flyttips: Köp papptallrikar till porslinet

Skippa silkespapper, tidningar och hushållsrullen. Lägg en papptallrik mellan varje porslinstallrik istället så slipper du kras och repor.

5# Flyttips: Ha dragkedja på tröjan

Du kommer att springa in och ut som en galning, du kommer svettas och frysa om vart annat. Klä dig därför i en tröja som är lätt att ta av och på utan att du måste dra den över huvudet.

6# Flyttips: Packa verktyg och dammsugare sist

Det kommer alltid vara något mer som ska skruvas ned, saker kommer (tyvärr) gå sönder och behöva dammsugas upp för att inte repa golvet. Låt därför dammsugaren och lådan flytta sist.

7# Flyttips: Använd suddgummi till borrhål

Det är lätt hänt att väggen ser ut som en prickig korv av alla gamla borrhål när tavlor och hyllor försvinner. Köp ett gäng suddgummin och bryt av små bitar som du trycker in i hålen. Köp i olika färger så de matchar tapet och väggfärg.

8# Flyttips: Spara på PET-flaskor

Vätskebrist är inte att föredra för att humöret ska vara på topp eller för att huvudvärken ska hålla sig borta. Eftersom glas och koppar är nedpackade kan det vara bra att ha sparat ett gäng vattenflaskor så att alla som hjälper till får en egen att fylla på med jämna mellanrum.

9# Flyttips: Använd strumporna som krosskydd

Rena sockor och strumpor är perfekta för att lägga glas, ljuslyktor, prydnadsgrejer och annat ömtåligt i. Bra både för miljön och platsen i lådor och kartonger.

10# Flyttips: Boka barnvakt

Barn är underbara, men vid en flytt kan de lätt hamna i vägen. Hitta en grannungdom via appen Yepstr som kan rycka in några timmar och gå till lekparken, eller spela spel medan du konkar på möbler. Boka barnpassning

barnvakt på timme stockholm
Låt en ungdom i närheten passa hunden, eller hitta en barnvakt under flytten.

Med dessa 10 flyttips är vi mer än säkra på att din flytt kommer att gå så smidigt som möjligt. Vill du ha ytterligare matnyttiga flyttips så får du gärna kika vidare på dessa sidor:

HSB- Tips inför flytten

Fortum – Checklista för din flytt

If – När du ska flytta

Boupplysningen – Flyttpacka

Skatteverket – flyttanmälan

Och om du flyttar till en bostadsrättsförening, tipsa gärna styrelsen om den smidiga appen Tmpl

Lycka till nu!

 

… men hur funkar Yepstr?

Via appen kan ungdomarna ta alla möjliga uppdrag som läggs ut i deras närområde. Du som kund kan lägga ut annonser om det mesta du kan tänkas behöva ha hjälp med i hemmet exempelvis om du behöver hjälp med hundsittning. Det kan vara allt från  barnpassning, husdjur, trädgårdsarbete, läxhjälp till festhjälp.  Nedan finner du information om hur du använder appen.

Så fungerar Yepstr för dig som kund

  1. Skapa en annons på Yepstr (det tar inte mer än 3 minuter) så skickar vi ut den till barnvakter och dylikt i ditt närområde.
  2. Lägg gärna till ett par tider när ni kan träffa barnvakter för intervjuer. Det är inte ovanligt att man ber barnvakten ta med en av sina föräldrar på intervjun. Låt gärna barnen få leka lite med barnvakten så ni kan se dem ha kul tillsammans!
  3. När ni hittat en (eller ett par) bra matcher så bokar och betalar ni direkt i appen.

Hitta extrajobb

 

Så funkar Yepstr för dig som ungdom

  1. Ladda ner appen och skaffa ett konto. När du gjort det kan du se alla uppdrag som finns upplagda inom 5-7 km i ditt närområde.
  2. Uppdragen varierar och kan vara allt från barnvakt, läxhjälp, flytthjälp och hundvakt.
  3. När du hittat ett uppdrag som passar dig är det bara att söka och vänta på att antingen bli kallad till intervju, eller bli bokad direkt.
  4. Har du blivit bokad? Grattis! Återkoppla till beställaren i chatten och stäm av alla viktiga detaljer, så som tid, datum och adress.
  5. När uppdraget är klart kommer beställaren att betala i appen, och pengarna landar på kontot inom en vecka.