background-shape

Yepstr öppnar i Blekinge – Ungdomsjobb appen växer

・ Nyheter och Media
tag

Med Yepstr kan svenska 15-21-åringar skaffa arbetslivserfarenhet och tjäna pengar genom att utföra enkla uppdrag i grannarnas hem och trädgårdar. Uppdragen bokas och betalas säkert i en mobilapp och försäkring ingår alltid. Nu öppnar Yepstr i Blekinge, mer bestämt Karlshamn och Karlskrona. 

Yepstr drog igång i Stockholm sommaren 2016 och har i dag över 15 000 användare i Sverige från Hudiksvall i norr till Lund i söder. Nu smyg öppnar Yepstr i Blekinge. Ett trädgårdsrelaterat uppdrag har redan förmedlats och utförts, och just nu söker en uppdragsgivare hjälp med hundpromenader.

Yepstr öppnar i Blekinge. En uppdragsgivare söker redan någon som kan ta ut personens hund.

Ladda ned appen och ta dig an ditt första uppdrag!

Yepstr är lätt att kombinera med skola och fritidsintressen eftersom de unga bestämmer själva om och när de vill tacka ja till ett uppdrag. Allt de gör utvärderas och omdömen från uppdragsgivare sparas i ett arbetsintyg som kan bli värdefullt den dag de ska ut och söka jobb på riktigt.

– När man söker jobb i dag räcker det inte alltid med bra betyg. De ungdomar som jobbar extra medan de går i skolan skaffar sig ett stort försprång. På köpet tjänar de egna pengar, säger Jacob Rudbäck, vd och grundare.

De vanligaste uppdragen som förmedlas genom appen är barnpassning, gräsklippning eller servering vid en privat fest. Det kan också handla om att gå ut med hunden, ge enklare teknisk support eller läsa läxor med barnen. Endast fantasin, och att det bör vara en typ av arbete som lämpar sig för en ung person, sätter gränser.

Läs mer om Yepstr tankar kring ungdomsjobb här!

SNABBA FAKTA:

  • Registrering sker med personnummer, telefonnummer och betalkort.
  • Föräldrar hålls informerade via e-post.
  • Ansvars-, olycksfalls- och egendomsförsäkring via IF Försäkringar ingår
  • De vanligaste uppdragen är barnpassning, trädgårdshjälp och hundpromenader men kategorier som serveringshjälp och IT-support växer snabbt
  • Timkostnaden varierar mellan 75 och 120 kronor per timme beroende på ungdomarnas ålder (utgår från fackförbundens riktlinjer för sommarjobb)
  • Yepstr tar en avgift på 8 procent på varje transaktion