background-shape

Ett stort tack till våra användare

Detta blogginlägg är skrivet av vår Lead designer Dan, en av stjärnorna bakom appens funktionalitet och utseende. I detta inlägg vill han tacka er kära användare som varje dag pushar oss till att utveckla appen till det bättre. Utan er feedback hade det inte varit möjligt!

Hitta extrajobb

Jag började skriva en post om hur jag jobbar med design här på Yepstr. Det blev mest en massa “tuffa” ord om UX, UI, användarcentrerad design, design thinking, typografi, färg och interaktiva element. Men då kände jag bara SNARK! Till och med klockorna stannade när jag läste igenom 😴

Jag kände att jag borde kunna sammanfatta allt på ett annat sätt. Ett sätt man kan läsa och förstå, och kanske tycka är intressant även om man inte jobbar med eller redan är intresserad av produktdesign. Rensat från lingo som jag knappt förstår själv ibland.

Jag gör ett försök.

Har du feedback till oss. Skriv i vår chatt!

Användarperspektivet

Allt vi gör, alla idéer för ny eller förbättrad funktionalitet, förenklade flöden och ny design kommer på ett eller annat sätt från våra användare. Det är för våra användare vi gör det här för, och det ligga till grund för allt vi gör. Det är så jag tar mig an problem och utmaningar med mitt verktyg; design.

Vi har jättebra statistik på hur användare beter sig i vår app, hur en barnvaktsanvändare skiljer sig från en hundvakts-, läxhjälp- eller trädgårdskund. Vi har data på var användare fastnar eller var de försvinner i flöden.

Fördelar med läxhjälp via Yepstr

Vi har ett fantastiskt community som gärna delar med sig av feedback. Både positiv och negativ och oftast på ett konstruktivt sätt. Dessutom träffar jag användare och genomför intervjuer och/eller prototyp-tester minst två dagar i månaden. Otroligt givande och kul! Självklart har jag och mina duktiga kollegor kreativa, smarta eller knasiga idéer på hur vi kan göra saker smidigare och bättre. Efter det gör vi grejer framför våra datorer med en massa bra redskap och metoder som oftast har tuffa engelska namn.

Så data + användarfeedback + magkänsla = bättre app. Bra va?

användare, ux design
Yepstr utgår från sina användare
Implementering ger svar

Implementering av ny funktionalitet ger alltid svar. Vad vi än testar och frågar i våra användartester, eller vad vi i teamet TROR utifrån siffror och magkänsla. Vad en stressad småbarnsförälder gör i ett användartest, i en konstruerad testmiljö på vårt kontor, stämmer ganska sällan med hur appen används i verkliga livet. Oavsett om det är att lägga ut en annons för att hitta en ny barnvakt eller betala hundvakten för senaste rastningen. Men inputen är ovärderlig.

Stressad? Yepstr kan hjälpa dig

Att få höra historier om vad som har varit bra eller dåligt och vad som ledde till vissa beslut hjälper oss att bli bättre. Det är även därför vi försöker göra många mindre uppdateringar istället för stora tidskrävande. Allt vi gör hänger ihop. Vi måste bearbeta hur tjänsten fungerar –  från att registrera ett konto till att göra sin första betalning och lämna feedback till Yeppen som utfört arbetet.

Användare har alltid rätt

Ni känner säkerligen till uttrycket att kunden har alltid rätt. Det går att applicera på användare också. Jag kan ibland tycka att det är jättekonstigt att användare beter sig på ett visst sätt eller inte förstår appen. Men, det betyder ju att det är VI som har misslyckats någonstans på vägen. Kanske har vi varit otydliga i kommunikationen, eller att designen gör det otydligt hur appen ska användas. Så när tillräckligt många använder appen på ett, enligt oss, oväntat eller inkorrekt sätt, är det bara att sätta sig vid ritbordet igen.

Datan ljuger inte, och vi jobbar väldigt mycket baserat på vad datan säger om användandet i vår tjänst. Men det som har gett mig absolut mest inspiration och förståelse för våra användare är den feedback de delar med sig av. Det är guldvärt när ni tar er tid att skriva i vår kundtjänst-chatt, eller kommer hit och pratar med oss och delar med sig av era upplevelser och tankar kring vår tjänst.

Så ett stort stort tack från mig och hela teamet bakom Yepstr! Det hade inte varit möjligt utan er feedback.

Hitta extrajobb

Kom igång med Yepstr här

tag