background-shape

Succén bakom inflyttningsfesten? – Två ambitiösa ungdomar!

・ Fest och Event ・ Våra användare berättar
tag

I den här artikeln berättar vår alldeles egen VD Jacob om hur han och hans fästmö tog hjälp av två ungdomar vid en större fest. Och vilken succé det blev.

Hitta extrajobb

Kul historia!

Min fästmö Catrine och jag bestämde oss för att vi skulle slå två flugor i en smäll och kombinera vår förlovningsfest med vår inflyttningsfest. Vi är båda entreprenörer med fulla kalendrar. Så bara att hitta tiden för att planera en fest är en kamp. Efter att ha hört vänner berätta sina historier om hur de tagit hjälp via Yepstr på fester, dop, födelsedagskalas och andra evenemang, tänkte vi att det var dags att prova. som VD för Yepstr är det ju nästan pinsamt att inte ha prövat alla kategorier.

Även företag kan ta hjälp av Yepstr inför sitt event

Dags att lägga upp annons

Måndag innan läggdags la vi tillsammans upp vår annons. Själva festen var på lördagen, så vi hoppades att det skulle vara tillräckligt med tid för att hitta någon. Catrine tyckte att vi skulle ta hjälp av två ungdomar. Det är ju roligare att jobba ihop.

Det visade sig vara en guld-idé och något jag verkligen rekommenderar. Har ni möjligheten att ta hjälp av fler ungdomar så gör det! Det blir mycket roligaste för alla involverade. Det tog inte lång tid förrän det plingade till i appen, och svaren började rassla in. De flesta ansökningar var super bra. Trevliga bilder, bre beskrivningar och genomtänkta motiveringar. Ibland lite knackigt språk, och någon duck face-bild får man räkna med. Det är ju ungdomar vi pratar om.

Så skriver man en bra motivering

Till slut valde vi att boka Daphne som då hade 16 uppdrag och ville ha ca 95kr/h. Nu har hon hela 34 utförda uppdrag, och jag är övertygad att hon kommer nå 100-strecket till sommaren. Vi bokade även Rachelle, som ännu inte hunnit utföra något uppdrag, med en timlön på 90 kr. Nu har hon kommit igång ordentligt och är upp i över 30 uppdrag.

ungdomar, yepstr, jacob rudbäck
Hitta hjälp via Yepstr
Vad kan man få hjälp med?

Båda var mycket responsiva i chatten och kunde komma en timme före festen för att förbereda. Vanligaste evenemangen som Yepstrs användare tar hjälp till är studentskivor, dop och lite större födelsedagsfester hemma, tex 50-års festen. Vad kan man då får hjälp med på sitt evenemang må ni undra? Jo!

  • Välkomna gäster och ta hand om ytterkläder och skor. Detta gör stor skillnad om det rör sig om mindre lokaler med begränsat hängutrymme
  • Hålla rent, plocka glas och tallrikar etc.
  • Servera dryck. Så länge det finns en ansvarig vuxen på plats få kan minderåriga servera alkohol. Tänk dock på att det ska vara en miljö som är lämplig för ungdomar- Inga vilda fester med andra ord.
  • Servera mat eller fylla på buffén. Gör stor skillnad för gästerna och för dig. Mindre kaos i köket och mindre stress för dig.
Ungdomar med potential

Självklart behövs ungdomarna lite tips och stöttning under kvällen. Kanske någon påminnelse om att ta ett varv och plocka disk ibland. Man kan ju inte allt första gången. Dock var det tydligt att både Daphne och Rachelle hade en vilja att lära – och sammantaget briljerade de ju!

Folk ville till och med ge dem dricks. Jag är stolt över att kunna säga att vår kombinerade förlovning/inflyttningsfest blev en grym succé och efter kvällen har flera av mina vänner valt att ta hjälp via Yepstr för olika evenemang. Det behöver inte vara ett stort spektakel – även för mindre sammankomster kan det vara skönt med lite avlastning. När man ändå lägger massa pengar på mat och dryck, gör det kanske inte så mycket med några extra hundralappar. Det blir en helt annan fest när man själv kan slappna av och njuta.

Hur kan Yepstr hjälpa dig?

Barnkalas borde ju egentligen vara det optimala jobbet. Hur kul som helst för barn att få umgås med någon som är lite närmare dem själva i ålder, och ungdomarna har ju energin att leka och skoja hela kalaset. Här nedanför ser ni en bild från festen och inringade ser ni Daphne och Rachelle. Helt suveräna!

ungdomar, yepstr, fest
Inte sista gången

Nästa evenemang kommer vi definitivt ta hjälp igen. Det blir sannolikt på Catrines födelsedag eller vår nästa inflyttningsfest. Alternativt om vi tar tag i midsommarfirandet. Time will tell! Frågan är om vi ska boka Daphne och Rachelle igen eller om vi ska ge några andra duktiga ungdomar chansen.

Båda två har ju sprungit vidare i Yepstr-karriären och nu låst upp företagsjobb. Det känns kul att ha varit med och stöttat där.

Hitta extrajobb

Kom igång med detsamma