Hoppa till huvudinnehåll

Varför låser vi ibland konton?

Vilka anledningar som kan ligga bakom att en person du varit i kontakt med fått sitt konto låst och vad som händer nu

På Yepstr jobbar vi hårt för att skapa en säker plattform för både kunder och ungdomar. Vi har ett flertal löpande processer och kontroller på plats, bland annat bakgrundskontroll, anmälningar från andra användare och automatisk detektering av olämpliga meddelanden i chattar. Ibland hittar vi saker som gör att vi väljer att låsa en användares konto. Vi har exempelvis nolltolerans mot brott och höga krav på att man bemöter andra användare schysst och respektfullt. Vissa tycker att vi är för strikta, men vi tar hellre det säkra före det osäkra.

Av integritetsskäl delar vi aldrig anledningen till att vi låst ett konto med någon annan än den som fått sitt konto låst. Men vi ser det som vårt ansvar att informera användarens kontakter om låsningen, samt att avboka alla eventuella kommande bokningar.

Vi förstår att man kanske vill veta mer om vad som har hänt i ett specifikt fall, men vi hoppas på förståelse för att vi gör vad vi kan i en känslig situation.

Vad händer när ett konto låses?

Användaren som får sitt konto låst förlorar omedelbart tillgång till plattformen och kan varken kontakta någon annan användare eller se meddelanden som tidigare har skickats. Om det finns kommande bokningar för användaren så avbokas de. Andra användare, som den låsta användaren har bokningar med, informeras direkt om avbokningarna.

Hur kommer jag i kontakt med en låst användare?

Har du och en låst användare genomförda bokningar som ännu inte är betalda? Eller behöver du få kontakt med personen av någon annan anledning, till exempel för återlämning av nyckel? Hör av dig till oss på support@yepstr.com så hjälper vi dig vidare.